Home / Γενικές ειδήσεις / Πιστεύεις και εσύ πως αν τρως αργά το βράδυ παχαίνεις; – Και όμως δεν ισχύει

Πιστεύεις και εσύ πως αν τρως αργά το βράδυ παχαίνεις; – Και όμως δεν ισχύει

ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΜΥΘΟΣ;
Καταρρίπτοντας λάθος συμβουλές για το μαγείρεμα μέχρι μύθους που αφορούν στη διατροφή, σας αποκαλύπτουμε όλες τις αλήθειες που πρέπει να ξέρετε για την κουζίνα και τη διατροφή.

ΜΥΘΟΣ – ΤΑ ΑΥΓΑ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ
Όντως οι κρόκοι των αυγών περιέχουν ένα σεβαστό ποσοστό χοληστερίνης, περίπου 211mg ανά αυγό μεγάλου μεγέθους για την ακρίβεια αλλά πριν αποφασίσετε να τα εξοστρακίσετε από τη διατροφή σας ακούστε με προσοχή: Μελέτες της Βασιλικής Σχολής Ιατρικής της Αγγλίας η χοληστερίνη των τροφίμων δεν έχει καμία σχέση με τη χοληστερίνη του αίματος ή οποιαδήποτε καρδιακή πάθηση. Στην πραγματικότητα αυτό που προκαλεί καρδιακά προβλήματα είναι η αύξηση της κατανάλωσης κορεσμένων λιπαρών και τα αυγά περιέχουν ελάχιστα από αυτά.

ΜΥΘΟΣ – ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Παρόλο που είναι αλήθεια ότι ένα μέρος του αλκοόλ μειώνεται κατά τη διαδικασία του μαγειρέματος σε φαγητά που χρειάζονται πολύ χρόνο για να μαγειρευτούν, σε άλλα που είναι έτοιμα σε 10 λεπτά για παράδειγμα, όπως είναι οι σάλτσες για τα μακαρόνια, το περισσότερο αλκοόλ παραμένει στο φαγητό.

ΜΥΘΟΣ – ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΑΤΕ ΤΑ ΜΥΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΝ
Σταματήστε επιτέλους να πετάτε τα μύδια που έμειναν κλειστά! Αντίθετα από όσα έχετε ακούσει δεν πρόκειται να δηλητηριαστείτε. Για ποιο λόγο; Οι μύες που κρατούν τα μύδια κλειστά αλλοιώνονται με τη θερμότητα και ξεκολλάνε. Ακόμη όμως κι εάν οι μύες αυτοί αρνούνται να υποκύψουν, το μύδι είναι ήδη μαγειρεμένο μέσα και είναι απόλυτα ασφαλές για να το φάτε.

ΜΥΘΟΣ – ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ
Τα μικροκύματα στην πραγματικότητα μαγειρεύουν το φαγητό από έξω προς τα μέσα κι έτσι το μέσα μέρος θερμαίνεται μόνο όταν η θερμότητα περάσει από το έξω. Γι’ αυτό το λόγο δεν υπάρχει λόγος να ανακατεύετε το φαγητό, δεν πρόκειται να ζεσταθεί πιο γρήγορα.

ΜΥΘΟΣ – ΕΑΝ ΤΡΩΤΕ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΠΑΧΥΝΕΤΕ
Παρόλο που πολλοί άνθρωποι το πιστεύουν ακράδαντα, το να τρώτε αργά το βράδυ δεν πρόκειται να σας παχύνει. Σύμφωνα με το Κέντρο Υγείας του Πανεπιστημίου της Δυτικής Βιρτζίνια, αυτό που έχει σημασία είναι το τι τρώτε και όχι το πότε το τρώτε. Η σοκολάτα που θα φάτε το απόγευμα θα έχει τις ίδιες θερμίδες και στις 3 το πρωί.

ΜΥΘΟΣ – ΟΙ ΑΣΤΑΚΟΙ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ
Ίσως με αυτό που θα σας πούμε να καταφέρουμε να καθησυχάσουμε λίγο τη συνείδησή σας. Επειδή οι αστακοί δεν διαθέτουν φωνητικές χορδές, ο ήχος που ακούγεται είναι απλός ο ατμός που διαφεύγει από το κέλυφός τους.

ΜΥΘΟΣ – ΘΩΡΑΚΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΖΟΥΜΕΡΟ
Το να «θωρακίζετε» το κρέας πριν το ψήσετε, δηλαδή να το βάζετε στην αρχή σε πολύ καυτή επιφάνεια κι από τις δύο πλευρές, δεν το κάνει πιο τρυφερό αλλά πιο… ζεστό χάνοντας περισσότερη υγρασία. Για να πετύχετε τη ζουμερή μπριζόλα που ονειρεύεστε αφήστε το να μείνει πέντε λεπτά αφού το μαγειρέψετε.

ΜΥΘΟΣ – ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΩΦΕΛΙΜΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ
Από ότι φαίνεται όλα τα αλκοολούχα ποτά κι όχι μόνο το κόκκινο κρασί είναι ωφέλιμα για την υγεία. Σύμφωνα με την Mayo Clinic, η μπίρα, το κρασί και τα υπόλοιπα ποτά μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και εγκεφαλικού. Το μυστικό; Το μέτρο φυσικά, τι άλλο; Η Mayo Clinic συμβουλεύει να πίνουμε μέχρι δύο δόσεις την ημέρα για τους άντρες και τις γυναίκες κάτω των 65 ετών και μία δόση για εκείνους άνω των 65.

ΜΥΘΟΣ – ΤΑ ΦΡΕΣΚΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΩΦΕΛΙΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ
Παρόλο που είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν ότι τα φρέσκα λαχανικά είναι καλύτερα επειδή έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα αντίστοιχα κατεψυγμένα, κάνουν λάθος. Σύμφωνα με έρευνες τα λαχανικά αρχίζουν να χάνουν τα θρεπτικά τους συστατικά αμέσως μόλις κοπούν. Μέχρι να φτάσουν λοιπόν στο μανάβη σας είναι ήδη άχρηστα για τον οργανισμό σας. Εκείνα λοιπόν που καταψύχονται αμέσως μόλις μαζευτούν είναι εκείνα που έχουν περισσότερα οφέλη για την υγεία σας.

ΜΥΘΟΣ – ΕΞΙ ΜΙΚΡΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ
Σύμφωνα με έρευνα του 2013 που παρουσιάστηκε στην Αμερικανική Εταιρεία Διαβήτη στην οποία πήραν μέρος 54 ασθενείς επί 12 εβδομάδες, εκείνοι που κατανάλωναν δύο μεγάλα γεύματα την ημέρα παρουσίασαν ταχύτερη μείωση του δείκτη μάζας σώματος από εκείνους που τσιμπολογούσαν έξι γεύματα την ημέρα.

ΜΥΘΟΣ – ΤΑ ΚΟΦΤΕΡΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
Σοβαρά τώρα, θέλει και σκέψη; Επειδή τα κοφτερά μαχαίρια απαιτούν λιγότερη πίεση για να κόψουν είναι απίθανο να συμβεί κάποιο ατύχημα. Ενώ τα μαχαίρια που δεν κόβουν καλά και χρειάζεται να τα πιέσεις περισσότερο είναι πιο επικίνδυνα καθώς μπορεί να γλιστρήσουν και να κοπείτε.

ΜΥΘΟΣ – Η ΣΟΓΙΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗΣ
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι Ασιάτισσες έχουν λιγότερα συμπτώματα εμμηνόπαυσης λόγω της αυξημένης κατανάλωσης σόγιας. Το γεγονός αυτό οδήγησε πολλές γυναίκες να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Το Πανεπιστήμιο του Μαιάμι όμως μας αποκάλυψε ότι η σόγια δεν μειώνει καθόλου τις εξάψεις κι ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν σόγια είχαν περισσότερα συμπτώματα από εκείνες που λάμβαναν placebo.

ΜΥΘΟΣ – ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ
Κάθε είδους μαγείρεμα μειώνει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών. Επειδή όμως ο φούρνος μικροκυμάτων χρησιμοποιεί λιγότερη θερμότητα και λιγότερο χρόνο κάποιες φορές τα φαγητά που ψήνονται στα μικροκύματα μπορεί και να περιέχουν τελικά περισσότερα θρεπτικά στοιχεία από εκείνα που μαγειρεύτηκαν διαφορετικά.

ΜΥΘΟΣ – ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΑ
Εάν γνωρίζετε πως ακριβώς φυτεύτηκε και σε τι χώμα φύτρωσε τότε είναι καλύτερο; Λάθος. Παρόλο που μπορεί να προτιμάτε να υποστηρίζετε μικρότερους παραγωγούς, το όφελος για την υγεία σας στην ουσία δεν υπάρχει. Ερευνητές από τη Σχολή Υγιεινής του Λονδίνου κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά στα θρεπτικά συστατικά των συμβατικών και των βιολογικών λαχανικών και κρεάτων.

ΜΥΘΟΣ – ΕΑΝ ΡΙΞΕΤΕ ΒΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ
Όχι δεν φταίτε εσείς, αυτά είναι κάτι σαν τις δοξασίες που υποστήριζαν παλιά οι άνθρωποι. Και δεν είναι αλήθεια. Δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι εάν πάρετε τους βόλους του παιδιού σας και τους ρίξετε στο γάλα ότι αυτό δεν θα ξεχειλίσει όταν το βράζετε. Αντί γι’ αυτό δοκιμάστε να βάλετε στην κατσαρόλα ένα κουτάλι με μακριά λαβή για να φεύγει ο ατμός.

ΜΥΘΟΣ – ΟΙ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΙ
Από ότι φαίνεται όλες οι δίαιτες έχουν έναν κοινό εχθρό, τους υδατάνθρακες. Από ότι φαίνεται όμως οι καημένοι οι υδατάνθρακες κατηγορούνται αδίκως. Παρόλο που τα μακαρόνια και οι πατάτες παχαίνουν, εάν καταναλώνονται με μέτρο προσφέρουν ενέργεια στον οργανισμό. Η ποικιλία ολικής άλεσης είναι επίσης καλή πηγή φυτικών ινών και τα μακαρόνια περιέχουν σελήνιο και μαγγάνιο το οποίο ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα.

ΜΥΘΟΣ – ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΒΡΑΖΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ
Προσθέτοντας μια πρέζα αλάτι στο νερό δίνετε γεύση στα μακαρόνια σας αλλά δεν επισπεύδετε το χρόνο βρασμού. Προσθέτοντας αλάτι στην ουσία μειώνετε τη θερμοκρασία βρασμού γι’ αυτό έχετε το υπόψη σας εάν βιάζεστε.
ΜΥΘΟΣ – ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ
Άλλο ένα τρόφιμο που έχει κατηγορηθεί ότι παχαίνει. Μπορείτε να το τρώτε περιστασιακά για να λαμβάνετε το ασβέστιο και τις βιταμίνες που περιέχει.

ΜΥΘΟΣ – ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΝΕ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ
Μπορεί να αισθάνεστε περήφανος που ακολουθείτε τις συμβουλές της μαμάς ή της γιαγιάς σας αλλά αυτό δεν ισχύει. Προσθέτοντας λάδι κάνετε τα μακαρόνια να γλιστράνε και έτσι δεν κολλάει η σάλτσα πάνω τους. Και ποιος θέλει τα μακαρόνια του χωρίς τη Μπολονέζ;

ΜΥΘΟΣ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΤΕ 8 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ
Το έχουμε ακούσει πάρα πολλές φορές και βαρεθήκαμε να το ακούμε. Σε δημοσίευση του Αμερικανικού Περιοδικού Φυσιολογίας αναφέρεται ότι οι γιατροί δεν συστήνουν τα οκτώ αυτά ποτήρια την ημέρα και ότι δεν υπάρχουν οφέλη για την υγεία. Τι είναι το καλύτερο; Να πίνετε όσο διψάτε εσείς.

ΜΥΘΟΣ – ΒΑΛΤΕ ΠΑΓΟ ΣΤΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ
Παρόλο που είναι στιγμιαία ανακουφιστικό να βάλουμε το τσουρουφλισμένο χέρι μας στην κατάψυξη, στην πραγματικότητα ο πάγος θα χειροτερεύσει το έγκαυμα και θα βλάψει τον ιστό χειρότερα. Ξεβγάλτε το με δροσερό κι όχι κρύο νερό μέχρι να σταματήσει η διαδικασία του καψίματος και στη συνέχεια βάλτε κρέμα. Για εγκαύματα μεγαλύτερα από 5 εκ. θα πρέπει να σας δει γιατρός.

ΜΥΘΟΣ – ΤΑ ΣΠΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
Οι συνταγές συνήθως σας συμβουλεύουν να αφαιρείτε τους σπόρους από την καυτερή πιπεριά εάν θέλετε το φαγητό σας λιγότερο πικάντικο, υπονοώντας ότι οι σπόροι είναι εκείνοι που καίνε περισσότερο. Αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι αυτό δεν είναι αλήθεια. Η καψαικίνη είναι συγκεντρωμένη στο λευκό μέρος της πιπεριάς που βρίσκεται στο κέντρο.

ΜΥΘΟΣ – ΟΙ ΜΠΑΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ
Παρόλο που μπορεί να έχετε την εντύπωση ότι επιλέγετε ένα υγιεινό γεύμα ελέγξτε το λίπος και τη ζάχαρη που περιέχουν κι αποφασίστε πριν το βάλετε στο στόμα σας. Πολλές τέτοιες μπάρες, ειδικά όσες περιέχουν σοκολάτα, αποξηραμένα φρούτα ή γιαούρτι περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Εάν θέλετε να φάτε κάτι γλυκό δοκιμάστε καλύτερα λίγη σοκολάτα.

ΜΥΘΟΣ – ΜΑΡΙΝΑΡΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΤΡΥΦΕΡΟ
Όχι, δεν είναι αλήθεια. Οι μαρινάδες εισχωρούν ελάχιστα στο κρέας το οποίο γίνεται μεν πιο νόστιμο αλλά εξακολουθεί να παραμένει όσο σκληρό ήταν και πριν.

ΜΥΘΟΣ – ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΨΩΜΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΦΡΕΣΚΟ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ
Εάν το πιστέψατε αυτό δεν είστε οι μόνοι. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες διατηρούν το ψωμί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αλλά αυτό δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα μπαγιατεύει πιο γρήγορα επειδή απορροφά υγρασία και κρυσταλλοποιείται το άμυλο που περιέχει. Αντί γι’ αυτό τυλίξτε το με μια πετσέτα και αποθηκεύστε το σε θερμοκρασία δωματίου.

ΜΥΘΟΣ – ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΕΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΑΞΕΤΕ
Πριν το πετάξετε βεβαιωθείτε ότι ελέγξατε τη σωστή ημερομηνία στην ετικέτα. Το να το καταναλώσετε δύο ή τρεις μέρες μετά τη λήξη δεν πρόκειται να σας βλάψει.

ΜΥΘΟΣ – Η ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΓΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
Παρόλο που τα κινέζικα εστιατόρια έχουν τα μπουκάλια της σόγιας στο τραπέζι, εσείς στο σπίτι αφού την ανοίξετε θα πρέπει να τη βάλετε στο ψυγείο για να μην χάσει τη γεύση και το άρωμά της.

ΜΥΘΟΣ – ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΨΥΞΕΤΕ ΤΟ ΤΥΡΙ
Κι όμως μπορείτε. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε το γάλα, τα μανιτάρια, το ρύζι, το γιαούρτι και τον πουρέ.

ΜΥΘΟΣ – ΤΟ ΝΑ ΚΟΒΕΤΕ ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΞΥΛΙΝΕΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να κόβουν το ωμό κρέας σε ξύλινες επιφάνειες γιατί θα δημιουργηθούν μικρόβια. Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μην φτιάχνεται με ένα καλό τριψιματάκι. Αφού κόψετε το κρέας χρησιμοποιήστε ξύδι και ζεστό νερό για να απολυμάνετε το ξύλο κοπής.

ΜΥΘΟΣ – ΝΑ ΤΗΓΑΝΙΖΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΚΑΥΤΟ ΛΑΔΙ
Στην ουσία μπορείτε να κάνετε τηγανιτές πατάτες σε κρύο λάδι γιατί καθώς ζεσταίνεται θα σας δώσουν ένα αποτέλεσμα σαν να είχαν τηγανιστεί δύο φορές. Μόλις ζεσταθεί το λάδι το εξωτερικό της πατάτας θα γίνει τραγανό και χρυσαφένιο. Κι έτσι θα έχουν και λιγότερα λιπαρά από το εάν τις τηγανίζατε δύο φορές όπως οι Βέλγοι.

ΜΥΘΟΣ – ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Οι παλιές νοικοκυρές μπορεί να το έκαναν αλλά το κοτόπουλο δεν πρέπει να το πλένουμε ποτέ. Σύμφωνα με διάφορες μελέτες με το να πλένουμε το κοτόπουλο κάτω από τη βρύση το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να διασπείρουμε τα μικρόβια παντού και να πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες να πάθουμε τροφική δηλητηρίαση. Γι’ αυτό το λόγο την επόμενη φορά μην το πλύνετε.

ΜΥΘΟΣ – Η ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
H γεύση της δεν θυμίζει σοκολάτα κι αυτό γιατί δεν είναι σοκολάτα. Είτε σας αρέσει είτε όχι η λευκή σοκολάτα δεν είναι πραγματική σοκολάτα επειδή δεν περιέχει κακάο αλλά βούτυρο κακάο και κάποιες πιο οικονομικές ποικιλίες περιέχουν απλώς σπορέλαιο. Κι επειδή αυτό από μόνο του δεν είναι και ιδιαίτερα γευστικό προσθέτουν αφυδατωμένο γάλα, ζάχαρη, λίπος και λεκιθίνη.

ΜΥΘΟΣ – ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΥΡΝΑΤΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ
Όλοι μας το έχουμε ακούσει αυτό και έχουμε σταθεί να κοιτάμε άπραγοι το κρέας ή το μπιφτέκι πάνω από την ψηστιέρα αναρωτιόμενοι εάν τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να γυρίσουμε το κρέας αυτή τη μόνη φορά. Από ότι φαίνεται δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε και τόσο. Για να πετύχετε αυτό το τέλεια ψημένο κρέας που ονειρεύεστε, οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να το γυρνάμε κάθε 30 δεύτερα. Κι έτσι θα ψηθεί και πιο γρήγορα.

ΜΥΘΟΣ – ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΛΙΠΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ
Προσπαθείτε να χάσετε βάρος και μειώνετε τα λιπαρά στη διατροφή σας; Μπορεί να μην είναι και το πιο έξυπνο πράγμα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα οι άνθρωποι που καταναλώνουν πλήρη προϊόντα δεν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων ή διαβήτη τύπου 2 από εκείνους που καταναλώνουν γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά. Κι όσον αφορά την απώλεια βάρους αυτοί που καταναλώνουν τα πλήρη έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να χάσουν βάρος.

ΜΥΘΟΣ – ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΡΥΩΣΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ
Παρόλο που θα ήταν καλό να αποφεύγετε να βάζετε στο ψυγείο εντελώς καυτό φαγητό γιατί θα «στρεσάρει» το ψυγείο σας, από την άλλη δεν θέλετε και να μένει το φαγητό μέχρι να αποκτήσει τη θερμοκρασία δωματίου όπου μπορεί να αναπτύξει βακτήρια.

Πηγή: msn.com

About Andreas Chondros