Home / Αστυνομικά / Πιάστηκαν στην φάκα απο την ΕΛ.ΑΣ τρεις εγκληματικές οργανώσεις για εκβιασμό

Πιάστηκαν στην φάκα απο την ΕΛ.ΑΣ τρεις εγκληματικές οργανώσεις για εκβιασμό

Τρεις πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις – στις οποίες μετείχαν και τρεις αστυνομικοί – που με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας», εκβίαζαν συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων, σε περιοχές της Αττικής, εξάρθρωσε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Μετά από ευρεία αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε χθες, συνελήφθησαν συνολικά 21 άτομα, μέλη των εγκληματικών οργανώσεων. Πρόκειται για 18 Ελληνες, ηλικίας από 20 έως 46 ετών και 3 υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 22, 26 και 32 ετών. Παράλληλα, αναζητούνται 55 άτομα εκ των οποίων, μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί τα 22. Πρόκειται για 15 ημεδαπούς, ηλικίας από 22 έως 60 ετών, 3 ημεδαπές ηλικίας 32, 45 και 54 ετών και 4 υπηκόους Αλβανίας ηλικίας 32, 32, 39 και 47 ετών. Οσον αφορά στους τρεις αστυνομικούς που εμπλέκονται, ο ένας ήταν βασικό μέλος και οι άλλοι δύο περιφερειακά μέλη των οργανώσεων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης κατ’ επάγγελμα, της κλοπής, της μαστροπείας, της πλαστογραφίας, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

About m bonsu