Home / Προτεινόμενα / Περιόρισε τις απώλειές της στο 0,4% η τιμή του χρυσού

Περιόρισε τις απώλειές της στο 0,4% η τιμή του χρυσού

Περιόρισε τις απώλειές της η τιμή του χρυσού, αφού στην αρχή της συνεδρίασης υποχωρούσε περισσότερο από μία ποσοστιαία μονάδα, μετά τις υποστηρικτικές δηλώσεις του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ, ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα διατηρήσει τη σημερινή νομισματική πολιτική της έως ότου ανακάμψει πλήρως η οικονομία. Ο Πάουελ είπε ότι η Fed θα διατηρήσει χαμηλά τα επιτόκια και θα συνεχίσει τις αγορές ομολόγων της για να υποστηρίξει την ανάκαμψη. 
Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο υποχωρούσε 0,4% στα 1.798,10 δολάρια η ουγκιά, αφού ενωρίτερα κατέγραφε απώλειες 1,2%. «Οι αυξανόμενες ομολογιακές αποδόσεις εξακολουθούν να βαραίνουν την αγορά του πολύτιμου μετάλλου. Ο χρυσός δεν έχει βρει ακόμη ένα δρόμο σταθερής ανάκαμψης παρά τις συζητήσεις για επιπλέον μέτρα στήριξης», αναφέρει ο Φίλιπ Στρέιμπλ, στρατηγικός αναλυτής της Blue Line Futures στο Σικάγο. 

Από τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, ο άργυρος ενισχύθηκε 0,7% στα 27,82 δολάρια η ουγκιά, ενώ η πλατίνα κινήθηκε στα 1.258 δολάρια με άνοδο 1,7%. Το παλλάδιο έκανε άλμα 3,5% στα 2.431 δολάρια η ουγκιά, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 15 Ιανουαρίου. 
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

    
 

Πηγή

About moneyreview