Home / Διεθνή / Περισσότερες ευκαιρίες για Έλληνες κινηματογραφιστές στο Berlinale Co-Production Market

Περισσότερες ευκαιρίες για Έλληνες κινηματογραφιστές στο Berlinale Co-Production Market

Για τρίτη διαδοχική χρονιά, σχέδια ελληνικών συμπαραγωγών υποβάλλονται, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, στο Berlinale Co-Production Market 2016.

Όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ), με πρωτοβουλία του διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου Ντίτερ Κόσλικ, σε συνέχεια επαφών με το ΕΚΚ και κινηματογραφικούς φορείς, που ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2012, καταργείται το όριο του ελάχιστου προϋπολογισμού του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ως προϋπόθεση συμμετοχής ελληνικών σχεδίων στο Berlinale.

Το ίδιο μέτρο, μέσω του οποίου θα διευκολυνθούν περισσότερες ελληνικές παραγωγές που βρίσκονται σε αναζήτηση διεθνών συμπαραγωγών, θα ισχύσει για την Ισπανία και την Πορτογαλία, που έχουν επίσης πληγεί από την οικονομική ύφεση

Οι Έλληνες παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν σχέδια για νέες μεγάλου μήκους ταινίες στο Berlinale Co-Production Market 2016, μέχρι και την 21η Οκτωβρίου 2015. Τα σχέδια πρέπει να είναι κατάλληλα για διεθνή συμπαραγωγή και να έχουν ήδη εξασφαλίσει το 30% της χρηματοδότησής ή τουλάχιστον το ποσό χρηματοδότησης από τη χώρα προέλευσης της ταινίας.

About m bonsu