Home / Ειδήσεις / Πειθαρχία ή αντιδράσεις; – Πώς κύλησε η πρώτη μέρα έκτακτων μέτρων σε Αχαΐα και Ιωάννινα

Πειθαρχία ή αντιδράσεις; – Πώς κύλησε η πρώτη μέρα έκτακτων μέτρων σε Αχαΐα και Ιωάννινα

Παρά την έκρηξη κρουσμάτων και τα έκτακτα μέτρα σε Πάτρα και Ιωάννινα, η κάμερα του LIVE NEWS κατέγραψε πως ακόμα και τώρα, κάποιοι αμφισβητούν τον κοροναϊό και εξακολουθούν να αδιαφορούν για την χρήση της μάσκας.

Οι περισσότεροι τηρούν τα μέτρα

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης στους δρόμους των Ιωαννίνων η αστυνομία έκανε συστάσεις σε πολίτες, αφού πλέον είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού, απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροιση άνω των εννέα ατόμων και έχει επιβληθεί αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων από τις 00:00 τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 της επομένης.

Ωστόσο, οι επιχειρηματίες αντιδρούν, με την εστίαση να «αιμορραγεί» και, όπως λένε, να έχει δεχτεί το τελειωτικό χτύπημα.

«Καμπανάκι» για τις αντοχές του νοσοκομείου στα Ιωάννινα

Στη χαλαρότητα που υπήρξε στα Γιάννενα μετά την πρώτη θετική αναχαίτιση του Covid-19 βλέπει την αιτία της σημερινής κατάστασης ο δήμαρχος των Ιωαννιτών, που πια έχει αρχίσει να πιέζει και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Η Πάτρα πληρώνει το τίμημα των αρνητών της μάσκας

Η αγωνία κορυφώνεται και στην Πάτρα, μετά την εισαγωγή στην εντατική δύο 50χρονων, χωρίς υποκείμενα νοσήματα. «Πληρώνουμε τους συνωμοσιολόγους» λέει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης, Άννα Μαστοράκου.

Οι δύο 50χρονοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, με την κατάσταση της υγείας τους να θεωρείται κρίσιμη.

Τα περισσότερα κρούσματα στην Αχαΐα εντοπίζονται στην Πάτρα, κάτι που οδήγησε τις Αρχές να λάβουν τα νέα μέτρα.

Πολλοί Πατρινοί αμφισβητούν τα μέτρα

Στην Πάτρα, στις λαϊκές οι πάγκοι είναι σε αποστάσεις αλλά οι Πατρινοί δε φορούν όλοι μάσκα, ο συνωστισμός υπάρχει από καταναλωτές στους πάγκους και οι αντιδράσεις δεν είναι λίγες.

Αντιδράσεις και από τους επαγγελματίες, που βλέπουν τα εισοδήματα τους να μειώνονται.

Έλεγχοι γίνονται στην Πάτρα και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με την τροχαία να κάνει εντατικούς ελέγχους.

Στις πλατείες, οι θαμώνες γεμίζουν τα τραπέζια, με αρκετούς πάντως να αμφισβητούν την αναγκαιότητα των μέτρων

Οι ειδικοί τονίζουν την αξία της μάσκας

Την σημασία που έχει η χρήση μάσκας τόνισε και ο Χαράλαμπος Γώγος που μίλησε στο MEGA και σημείωσε πως η έκρηξη κρουσμάτων στην Πάτρα συνδυάζεται με την παντελή αδιαφορία για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Πηγή

About ingr