Home / Ειδήσεις / Παύση διαπραγματεύσεων μέχρι τις 18 Απριλίου

Παύση διαπραγματεύσεων μέχρι τις 18 Απριλίου

ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Χωρίς συμφωνία θα ταξιδέψουν για την Ουάσινγκτον θεσμοί και κυβέρνηση, καθώς ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοίνωσε τα ξημερώματα ότι αποφασίστηκε από κοινού παύση συζητήσεων.

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να συνεχιστούν στις 18 Απριλίου, με στόχο να υπάρξει συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 22ης Απριλίου. Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι υπάρχει πρόοδος στα μεγάλα θέματα αλλά ο χρόνος δεν επαρκεί για να ολοκληρωθεί η συμφωνία επί τεχνικού επιπέδου σε μικρότερα ζητήματα.

Μάλιστα, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θεσμοί και κυβέρνηση θα καταλήξουν σε συμφωνία πριν από το Eurogroup.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος (σ.σ. είχε ήδη συζητηθεί το ασφαλιστικό με τους εκπροσώπους των θεσμών) ανέφερε ότι «όπως είπε ο Ευκλείδης, δεν υπήρξε αρκετός χρόνος για να καταλήξουμε σήμερα». Για να συμπληρώσει ο υπουργός Οικονομικών ότι «είμαστε αρκετά κοντά σε πολλά δύσκολα θέματα, δεν θα σας πω».

Στο τραπέζι ετέθη χτες, μεταξύ άλλων, και το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, που αποτελεί και ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων. Αντίθετα, δεν ετέθησαν, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο, ζητήματα των υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης, όπως και του νέου Ταμείου αποκρατικοποιήσεων, ενώ ο υπουργός Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, που είχε προσέλθει στο κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας, μετέθεσε χρονικά τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των θεσμών.

H αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, αναφέρει ότι η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ αναμένεται να ταξιδέψει για την Ουάσιγκτον σήμερα το πρωί ενώ οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ, της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης θα αποχωρήσουν από την Αθήνα την Τρίτη το απόγευμα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, σήμερα θα υπάρξουν ορισμένα «ραντεβού» σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων που θα μείνουν στην Αθήνα ενώ θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτη με εκπροσώπους των θεσμών.

Η Εαρινή Σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ουάσιγκτον ξεκινάει στις 15 Απριλίου και ολοκληρώνεται δύο ημέρες αργότερα, στις 17 Απριλίου.

πηγή : ethnos.gr

About Kostas Athanasoulis