Home / Ειδήσεις / ΠΑΣΟΚ: Δεν γινόμαστε άλλοθι σε εθνικολαϊκιστές ή δήθεν αριστερούς

ΠΑΣΟΚ: Δεν γινόμαστε άλλοθι σε εθνικολαϊκιστές ή δήθεν αριστερούς

Την στάση του απέναντι στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκαθαρίζει το ΠΑΣΟΚ μέσω ανακοίνωσης, κάνοντας λόγο για αξιόπιστη και προγραμματική αντιπολίτευση, με ουσιαστική κριτική και τεκμηριωμένες προτάσεις.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει ποτέ άλλοθι, είτε σε συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της δεξιάς, είτε σε εθνικολαϊκιστικές, θολές και παρωχημένες δήθεν αριστερές πολιτικές», υπογραμμίζεται στην εκτενή ανακοίνωση.

Προσθέτει ότι πιστεύει πάντα στο διάλογο, στην εθνική συνεννόηση, και στην προγραμματική συνεργασία, αλλά τονίζει πως «η κυβερνητική συνεργασία, για λόγους υψίστης εθνικής ανάγκης, με τη δεξιά δεν μπορεί να συντηρεί εντυπώσεις ιδεολογικής ταύτισης και πολιτικού αφοπλισμού».

«Η δημοκρατική παράταξη είχε, έχει και θα έχει διαρκές μέτωπο με τη συντήρηση» επισημαίνει η Χ.Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ καθιστά σαφές ότι, με δεδομένες τις διαφορές και τις αντιθέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα ασκήσει αντιπολίτευση με τεκμηριωμένες θέσεις και προτάσεις, χωρίς ακραίες πολώσεις και δίχως άγονες διχαστικές συγκρούσεις προωθώντας ένα προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

«Αντιπολίτευση αλήθειας, με το βλέμμα στραμμένο στο σήμερα, και στο αύριο, που υπερασπίζεται ταυτόχρονα και τη διαχρονική προσφορά της παράταξής μας στον τόπο.

» Η αντιπαράθεσή μας θα έχει συνέπεια λόγων και στάσης, με επιχειρήματα, χωρίς ακραίες πολώσεις και δίχως άγονες διχαστικές συγκρούσεις. Η έντονη κριτική μας θα έχει ήθος και σεβασμό προς όλους τους αντιπάλους μας χωρίς προσωπικές επιθέσεις και πισώπλατα μαχαιρώματα, δίχως τυφλούς φανατισμούς» αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Δηλώνει επίσης ότι θα τιμήσει την ψήφο και την εμπιστοσύνη των πολιτών, που πίστεψαν και πιστεύουν στη δυναμική και την προοπτική μιας δημοκρατικής, μεταρρυθμιστικής προοδευτικής παράταξης.

«Αυτή η στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ είναι μια στάση περήφανης, ήρεμης και δημιουργικής δύναμης, που πιστεύει στον εαυτό της, στον ιστορικό της ρόλο και την προοπτική της.

» Γιατί εκπροσωπούμε υπαρκτές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, γιατί σηματοδοτούμε διαχρονικά μια ιστορική Δημοκρατική Μεταρρυθμιστική και Προοδευτική Παράταξη, που έρχεται από μακριά και φιλοδοξεί να πάει μακριά, μια Παράταξη που έχει ιστορική διαδρομή, παρελθόν, παρόν και μέλλον» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή: in.gr

About Panos Dreamer