Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γερουσίας, επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στο Σώμα και ένας από τους στενότερους συμμάχους του Ντόναλντ Τραμπ, ο Μιτς Μακόνελ, δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να ταχθεί υπέρ της καταδίκης του.

Δεν έχω αποφασίσει…

«Δεν έχω πάρει την οριστική μου απόφαση για την ψήφο μου, έχω την πρόθεση να ακούσω τα νομικά επιχειρήματα όταν θα παρουσιαστούν στη Γερουσία», ανέφερε ο κ. Μακόνελ σε υπόμνημά του προς τους ρεπουμπλικάνους συναδέλφους του που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η τοποθέτηση αυτή του στενού συμμάχου του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ, καταδεικνύει, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τον προβληματισμό που υπάρχει στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών για τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Η διαδικασία της δίκης

Σε ό,τι αφορά στη διαδικασία της δίκης του στη Γερουσία, στην οποία αποφάσισε να τον παραπέμψει για δεύτερη φορά η Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Μιτς Μακόνελ ανέφερε ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα» να ολοκληρωθεί μια «δίκη που θα διεξαχθεί με τρόπο σοβαρό και δίκαιο» πριν την τελετή ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν την 20ή Ιανουαρίου.

«Αυτό δεν είναι μια απόφαση που παίρνω· είναι γεγονός», τόνισε.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο