Home / Διεθνή / Παρέμβαση Ομπάμα στη G7 για την Ελλάδα

Παρέμβαση Ομπάμα στη G7 για την Ελλάδα

Το ζήτημα της Ελλάδας θα βρίσκεται σύμφωνα με τις πληροφορίες στη διμερή συνάντηση που θα έχουν πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της G7 στη Βαυαρία οι Μπαράκ Ομπάμα και Άνγκελα Μέρκελ.
Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, ο αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να ζητήσει από την καγκελάριο της Γερμανίας την άμεση επίτευξη της συμφωνίας καθώς η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι ενδεχόμενο Grexit αποτελεί κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία. Ο Ομπάμα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα ζητήσει ρεαλισμό από τη Μέρκελ επισημαίνοντας πως η λιτότητα δεν είναι η λύση αλλά αντίθετα προκαλεί προβλήματα. Ανάλογη παρέμβαση αναμένεται να κάνει και προς την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Το μήνυμα που αναμένεται να στείλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ και προς τις δύο πλευρές, Αθήνα και δανειστές, θα είναι πως πρέπει να σταματήσουν τις πολιτικές ακροβασίες και να καταλήξουν σε μια συμφωνία το συντομότερο δυνατό. Πηγή της αμερικανικής κυβέρνησης φέρεται να είπε στον ανταποκριτή του Mega στην Ουάσινγκτον πως το να επηρεάζεται η παγκόσμια οικονομία «δεν είναι μέρος μέρος κανενός παιχνιδιού και οπωσδήποτε κανενός πολιτικού παιχνιδιού».

πηγή tvxs

About m bonsu