Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / Α1 Ανδρών / Παπαθεοδώρου: «Βασικός στόχος η παραμονή»

Παπαθεοδώρου: «Βασικός στόχος η παραμονή»

Ως ένα πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων χαρακτήρισε αυτό της Α1 που αρχίζει το προσεχές Σαββατοκύριακο ο προπονητής της Κηφισιάς, Ηλίας Παπαθεοδώρου, ενώ αναφέρθηκε και στους στόχους της ομάδας του.

Για τους στόχους της φετινής νεανικής Κηφισιάς μίλησε στο επίσημο σάιτ του ΕΣΑΚΕ ο τεχνικός της ομάδας, Ηλίας Παπαθεοδώρου, τονίζοντας ότι προτεραιότητα αποτελεί η σύνθεση του «παζλ» του ρόστερ και μέσω αυτής της διαδικασίας να παραμείνει η ομάδα στην Α1.

Παράλληλα, αναφερόμενος στη γενικότερη εικόνα του πρωταθλήματος, χαρακτήρισε την φετινή κούρσα τριών ταχυτήτων, με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης και ίσως το Ρέθυμνο να ξεχωρίζουν μετά τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΝΚ:

«Πρωταρχικός στόχος της ομάδας φέτος επειδή υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες είναι να καταφέρουμε να ενώσουμε όλα αυτά τα κομμάτια του πάζλ. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα η οποία να είναι ανταγωνιστική στη Basket League ΣΚΡΑΤΣ ώστε να παραμείνουμε στην Α1 κατηγορία. Είναι πάρα πολύ ισχυρό και δύσκολο το πρωτάθλημα φέτος οπότε βασικός στόχος είναι η παραμονή κι αν τα καταφέρουμε νωρίς τότε θα αναπροσαρμόσουμε τους στόχους μας για να δούμε τι καλύτερο μπορούμε να πετύχουμε.

Το Πρωτάθλημα θα είναι τριών ταχυτήτων, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, μετά ΑΕΚ-ΠΑΟΚ-Άρης και ίσως το Ρέθυμνο να ακολουθήσει . Όλοι οι υπόλοιποι θα είναι σε ένα επίπεδο. Θα παλέψουν πάρα πολύ σκληρά μεταξύ τους και θα έχουμε καλές μάχες. Θα είναι ανταγωνιστικό το Πρωτάθλημα φέτος και πολύ ενδιαφέρον».

Δηλώσεις εν όψει της νέας σεζόν πραγματοποίησε και ο αρχηγός της ομάδας, Νίκος Γκίκας:

«Στόχος της Κηφισιάς φέτος είναι να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα. Θα θέλαμε την είσοδο στα πλέι οφ κάτι το οποίο είναι πολύ δύσκολο γιατί είμαστε ένα καινούριο νεανικό σύνολο και θα πρέπει να παλεύουμε σε όλα τα ματς, να είμαστε σοβαροί και να τα δίνουμε όλα μέσα στο γήπεδο.

Το πρωτάθλημα φέτος θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό καθώς υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Πέντε από αυτές εκπροσωπούν την Ελλάδα στην Ευρώπη που σημαίνει ότι θα έχουν ένα πολύ δυνατό σύνολο αλλά και οι νέες ομάδες έχουν κάνει κάποιες κινήσεις ώστε να είναι ισχυρές και να σωθούν σχετικά γρήγορα στη φετινή χρονιά. Ελπίζω να έχουμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο».

 

About m bonsu