Home / Αθλητισμός / Ποδόσφαιρο / Παπαδόπουλος: «Ο Ηρακλής πρέπει να κερδίσει πρώτα… τον εαυτό του»

Παπαδόπουλος: «Ο Ηρακλής πρέπει να κερδίσει πρώτα… τον εαυτό του»

Στον τρόπο που χάθηκαν οι δύο εντός έδρας αναμετρήσεις του Ηρακλή (απέναντι σε Πανιώνιο και Λεβαδειακό) στάθηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος. «Πρέπει να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας», πρόσθεσε.

Απογοητευμένος από το γεγονός πως ο Ηρακλής δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στα εντός έδρας ματς απέναντι σε Πανιώνιο και Λεβαδειακό παρουσιάστηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Ο τεχνικός του Γηραιού, στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που παραθέτει στο τέλος της εβδομάδας, τόνισε πως η ομάδα έχει ανάγκη από ψυχολογία και πως το πρόβλημα δεν ήταν το αντιποδόσφαιρο των αντιπάλων αλλά το άγχος των «κυανόλευκων».

Αναλυτικά:

«Μας στεναχωρεί ότι μετά απο δύο αγωνιστικές με παιχνίδια στο γήπεδο μας δεν πήραμε τίποτα ενώ αξίζαμε περισσότερα. Κάποιες
φορές πρέπει κερδίσεις πρώτα εαυτό σου και μετά τον αντίπαλο, ο εαυτός σου θα σε νικήσει όταν σε φορτώνει το άγχος, όταν επιτρέπεις στο αντιποδόσφαιρο να σε εκνευρίσει

«Aυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι παρακίνηση, ψυχολογία. Πρέπει να ανεβάσουμε ψυχολογία και να αποκτήσουμε αυτοπαρακίνηση,. Σήμερα χρειάζεται περισσότερο από όλα, δεν αξίζαμε τις δυο ήττες. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι η συνέχεια, έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα σε αυτούς τους παίκτες που μερικοί δεν τους σέβονται. Είμαι σίγουρος ότι θα ανακάμψουμε»

«Πρέπει να διορθώσουμε κάποια πράγματα ίσως στην τακτική μας ίσως στην στρατηγική μας . Σε αυτό το σημείο να πω οτι και βέβαια γνωρίζουμε ότι άλλο είναι η Footballeague και άλλο η Superleague. Σε αυτές τις αγωνιστικές το μοναδικό μας λάθος στο γήπεδο, το πληρώνουμε. Πρέπει να μη μας κυριεύει άγχος όταν δεχθούμε ένα γκολ, είμαστε μεγάλη ομάδα είμαστε Ηρακλής και πρέπει να αντιδράμε, έστω και αν είναι δύσκολο να βλέπεις να σε αδικεί η μπάλα».

¨Το ποιος θα παίξει στον κάθε αγώνα εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες. την περασμένη εβδομάδα επιλέξαμε να παίξουμε με δυο επιθετικούς. Αυτοί οιπαίκτες έφεραν την ομάδα εδω που είναι δεν είναι κομψό να λέμε ότι δεν μπορούν στη Σουπερλίγκα»

«Οι πολλές ευκαιρίες που δεν γίνονται γκολ, είναι ένα θέμα. Το σπουδαιότερο στο ποδόσφαιρο είναι να σκοράρεις, εμάς μας ενδιαφέρει να μη χάσουμε τον στόχο μας. Η φιλοσοφία μας είναι μέσα από το καλό ποδόσφαιρο να έρθει το θετικό αποτέλεσμα. Δεν πιστεύω στην τύχη θέλει δουλειά και αυτοπεποίθηση για να πετύχεις ένα γκολ και δουλεύουμε σε αυτό. Στο ματς με τον Λεβαδειακό η ομάδα είχε πολλά σουτ, αλλά λίγα ήταν στην εστία. Δουλεύω σε αυτό το κομμάτι, είναι και θέμα αυτοπεποίθησης».

«Το παιχνίδι με τον Πλατανιά είναι δύσκολο, ο αντίπαλος δεν έχει πάρει βαθμό αλλά στα παιχνίδια που τον είδα, κυρίως σε αυτό με τον Ατρόμητο, άξιζε να πάρει κάτι. Εμείς πρέπει να δούμε ποια θα πρέπει να είναι η στρατηγική και η τακτική μας για να πάρουμε τους βαθμούς. Μερικές φορές τα στατιστικά δεν παίζουν ρόλο στο ματς με τον Λεβαδειακό, είχαμε 72% κατοχή μπάλας, περίπου 18 τελικές αλλά το σκορ ήταν 0-1. Μετράει η ουσία…»

Στη συνέχεια ο τεχνικός του Ηρακλή έγινε πιο συγκεκριμένος σχετικά με την αναφορά του στον σεβασμό που πρέπει να δείχνουν κάποιοι στους ποδοσφαιριστές του και με εμφανή συγκινησιακή φόρτιση είπε:

«Είναι άλλο η κριτική και άλλο ο μη σεβασμός στους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή του Ηρακλή. Εγω δεν θα προσβάλω κανέναν, αλλά δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μην σέβεται τους ποδοσφαιριστές μου. Την κριτική τη δεχόμαστε δεν πρέπει να μας αγχώνει, αλλά είναι άλλο να μην σέβεσαι κάποιον. Μάλιστα για έναν προπονητή είναι καλό να έχει ανοιχτά τα αυτιά του και να ακούει την κριτική».

«Αυτό που θέλουν τα παιδιά είναι να αντιδράσουν γρήγορα ώστε να έρθει η καλή ψυχολογία. Όταν μετά το ματς με τον Λεβαδειακό είπα οτι δεν θα αλλάξουμε φιλοσοφία μας, εννοώ ότι θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το καλό αποτέλεσμα παίζοντας καλό ποδόσφαιρο. Δεν θα παίξουμε ποτέ αντιποδόσφαιρο, είμαστε ο Ηρακλής… Την στρατηγική και την τακτική μας θα ήταν αλλάξουμε σε κάποιες περιπτώσεις».

«Η ενδεκάδα εξαρτάται από το πως κάνει προπόνηση ο κάθε παίκτης. Αν δεν είσαι καλός δεν θα παίξεις όποιος και αν είσαι. Ευτυχώς κάποια παιδιά είναι σε καλή κατάσταση τώρα και ίσως πάρουν χρόνο συμμετοχής. Όταν είσαι Ηρακλής υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις και πρέπει να μυαλό σου να είναι στους στόχους της ομάδας.

Ο Λουκίνας είναι καλός παίκτης, δεν ξεχνάω πόσο έχει βοηθήσει την ομάδα, παρ΄όλα αυτά για κάποιο διάστημα δεν ήταν ψυχολογικά στην ομάδα έστω και αν ο ίδιος δεν μπορούσε να το αντιληφθεί. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει σιγά σιγά την ομάδα».

πηγή sport fm

About m bonsu