Home / Ειδήσεις / Παπαδημούλης: Το σενάριο των εκλογών βοηθά όσους θέλουν αστάθεια

Παπαδημούλης: Το σενάριο των εκλογών βοηθά όσους θέλουν αστάθεια

Συνέντευξη στο Der Spiegel

Αθήνα

Οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπαίνουν σε μια κρίσιμη φάση, δηλώνει στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «η αξιολόγηση θα κλείσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες» και τονίζοντας ότι «το σενάριο των πρόωρων εκλογών βοηθά όσους θέλουν αστάθεια στην Ελλάδα».

Ερωτηθείς εάν θα βρεθεί λύση, με δεδομένο ότι το ΔΝΤ επιμένει σε πρόσθετα μέτρα, τη στιγμή που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε σύγκρουση με την γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και αναζητά την βοήθεια του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο Δημήτρης Παπαδημούλης απαντά ότι ελπίζει «σε μία πιο κριτική στάση του Βερολίνου απέναντι στο ΔΝΤ».

«Δεν ήταν πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά κάποιοι από τους ευρωπαίους εταίρους μας επέμεναν. Ονειρεύομαι και ανυπομονώ για την ημέρα όπου η ΕΕ θα μπορεί να λύνει από μόνη της τα προβλήματά της, χωρίς να χρειάζεται εξωτερική βοήθεια» προσθέτει.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο ο πρωθυπουργός «μπορεί να επιβιώσει πολιτικά, λαμβάνοντας πρόσθετα μέτρα», ο Δημήτρης Παπαδημούλης απαντά ότι «το σενάριο των πρόωρων εκλογών βοηθά όσους θέλουν αστάθεια στην Ελλάδα».

«Η πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών στις Βρυξέλλες αντιλαμβάνονται ότι πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα δεν θα προκαλέσουν αστάθεια μόνο στη χώρα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Και στην παρούσα φάση, η ΕΕ έχει ήδη πολλά σημαντικά προβλήματα να λύσει, όπως είναι το προσφυγικό, η αναιμική ανάπτυξη, η τρομοκρατία, το επίμαχο δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία. Μόνο ένας ανόητος ή εμπρηστής θα έπαιζε με τη φωτιά στην παρούσα φάση» υπογραμμίζει.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis