Home / Ειδήσεις / Παν. Λαφαζάνης: Τερματισμός λιτότητας, ένεση ρευστότητας και διαγραφή χρέους, τα τρία συστατικά για να βγούμε από την κρίση

Παν. Λαφαζάνης: Τερματισμός λιτότητας, ένεση ρευστότητας και διαγραφή χρέους, τα τρία συστατικά για να βγούμε από την κρίση

Τρία πράγματα χρειάζονται απαραιτήτως αν θέλουμε να φύγουμε από αυτή την κρίση, αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο όπου θα ανακοπεί η ύφεση για να μπούμε σε μια νέα ανοδική τροχιά, ανακαμψιακή τροχιά, δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης, μιλώντας το απόγευμα στην ΕΣΗΕΑ και σε εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πέτρου Παπακωνσταντίνου «Αριστερά, Κυβέρνηση και Κράτος / Κλασικές Αναλύσεις, Σύγχρονες Εμπειρίες».

Πρώτον, να τερματιστεί η λιτότητα, δεύτερον να υπάρξει μια ισχυρή ένεση ρευστότητας στην ελληνική οικονομία και τρίτον η βαθιά διαγραφή του χρέους» Θα έλεγα, ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Η Ελλάδα μέσα σ’ αυτή την Ευρώπη, είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε, έχει μπει σε μια φάση μετάβαση, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λαφαζάνης υπογραμμίζοντας πως αυτή η μετάβαση, ή θα είναι προοδευτική και θα οδηγήσει σε μια μεγάλη κοινωνική αλλαγή, ή -αν δεν προχωρήσει αυτή η μετάβαση σ? αυτή την κατεύθυνση- η Ελλάδα μπορεί να καταστεί επίκεντρο μιας μεγάλης πολιτικής και αντιδημοκρατικής ανωμαλίας η οποία γρήγορα μπορεί να εξαπλωθεί και στην περιοχή μας και στην Ευρώπη.

Αυτή η Ελλάδα σε μετάβαση, για να προχωρήσει σε προοδευτική κατεύθυνση και ιδιαίτερα με μια Κυβέρνηση που έχει κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αριστερά, πρέπει να κινηθεί σε μια κατεύθυνση αλλαγής του κράτους, ριζικής αλλαγής του κράτους, ανέφερε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ.

Η αλλαγή στο κράτος για να μπορεί να είναι υπαρκτή, πραγματική αλλαγή, πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της εξάρτησης και της κηδεμονίας της χώρας, που παίρνει αποικιοκρατικά χαρακτηριστικά τα τελευταία χρόνια, είπε ο κ. Λαφαζάνης.

πηγή απε μπε

About m bonsu