Home / Ειδήσεις / Πανούσης: Έχουμε πλέον τρικομματική κυβέρνηση

Πανούσης: Έχουμε πλέον τρικομματική κυβέρνηση

Για «τρικομματική κυβέρνηση» έκανε λόγο ο Γιάννης Πανούσης, σχολιάζοντας το ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

«Έχουμε τρικομματική κυβέρνηση. Διότι είναι άλλο πράγμα να διαφωνείς σε ένα νομοσχέδιο και άλλο πράγμα να έχεις ένα συντονισμένο, συγκροτημένο άλλο κέντρο εξουσίας» εξήγησε στο Mega.

Ο κ. Πανούσης επισήμανε ότι όταν ο αριθμός των όσων καταψηφίζουν τα νομοσχέδια είναι ίδιος, «πάει να πει πως έχεις ένα συγκροτημένο πυρήνα και αυτό δεν αλλάζει. Ή πρέπει να αλλάξει ο κ. Τσίπρας ή πρέπει να αλλάξουν αυτοί, διότι αυτό θα έρχεται κάθε μέρα μπροστά μας».

Μίλησε για δύο διαφορετικούς κόσμους στον ΣΥΡΙΖΑ: «Πόσο μπορείς να την αντέξεις και να κρατήσει ενωμένο το κόμμα και να μη δημιουργήσει σύγχυση στην κοινή γνώμη» αναρωτήθηκε.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογών απάντησε ότι το θεωρεί βέβαιο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:

«Έξι μήνες ένα πολύ μεγάλο μέρος της κυβέρνησης διαπραγματευόταν ενώ δεν όφειλε να διαπραγματεύεται, όφειλε να δουλεύει, να κυβερνάει. Διαπραγματεύονταν και άνθρωποι, οι οποίοι ήταν αναρμόδιοι σε αυτόν τον τομέα. Τώρα αν τρεις μήνες έχουμε αυτό το μετέωρο βήμα, πάμε σε εκλογές τον Σεπτέμβρη, στην ουσία έχεις εννιά μήνες που μια κυβέρνηση δεν έχει δείξει τι είναι αριστερό.»

Πάντως, διευκρίνισε ότι ο ίδιος στο υπουργείο δεν έχει λάβει κάποια ειδοποίηση για πρόωρες εκλογές.

Αναφορικά με τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχει ζητήσει την παραίτησή του κατηγορώντας τον για αστυνομοκρατία, ο κ. Πανούσης σχολίασε μεταξύ άλλων: «Tην προηγούμενη Τετάρτη που ζήτησαν την παραίτησή μου για τα επεισόδια, αυτήν την Τετάρτη δεν έγινε κανένα επεισόδιο».

Είπε, πάντως, ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να μην είναι στην κυβέρνηση. «Εγώ του ζήτησα να μην είμαι. Δεν θέλω να δημιουργώ προβλήματα στον πρωθυπουργό τη στιγμή που υπάρχουν διάφορες τάσεις – ομάδες που θεωρούν ότι είμαι αρνητικός για τον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε.

Ο κ. Πανούσης επισήμανε ακόμη ότι το Ποτάμι, το ΚΚΕ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ στηρίζουν τον τρόπο που λειτουργεί κι έτσι απολογείται στην κυβέρνηση αντί να απολογείται στην αντιπολίτευση.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο αν υπήρχε σχέδιο από την Αστυνομία σε περίπτωση «Grexit», λέγοντας ότι η Αστυνομία «οφείλει να έχει κάθε φορά διάφορες εκδοχές».

Ο κ. Πανούσης κλήθηκε να σχολιάσει και την κατάσταση που επικρατεί στο Πεδίον του Άρεως με τους μετανάστες και πρόσφυγες, λέγοντας ότι για το ζήτημα πλέον (δεδομένου ότι «διαλύονται κράτη») θα πρέπει να απασχολήσει τα Ηνωμένα Έθνη.

Εξέφρασε πάντως την απογοήτευσή του για τη διστακτικότητα της ΕΕ στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Πηγή: in.gr

About Panos Dreamer