Home / Διεθνή / Παιδιά ο επόμενος στόχος του μακελάρη του Ορλάντο

Παιδιά ο επόμενος στόχος του μακελάρη του Ορλάντο

Αν και πατέρας ο ίδιος ήθελε να προκαλέσει το μέγιστο δυνατό πόνο

Η σύζυγός του αποκάλυψε ότι τον περασμένο Απρίλιο είχε επισκεφτεί την Walt Disney World -Ο Ομάρ Ματίν λίγη ώρα πριν σκορπίσει το θάνατο είχε  ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος μέσω Facebook -Πάνω από τα μισά θύματα ήταν από το Πουέρτο Ρίκο

Σε μια αποκάλυψη που δεν χωρά ανθρώπινος νους και ευτυχώς δεν έγινε ποτέ πράξη προχώρησε η σύζυγος του μακελάρη του Ορλάντο, Ομάρ Ματίν. Oπως δήλωσε σε αξιωματούχους, ο άνδρας της ερευνούσε ακόμη ένα στόχο, εκτός από το κέντρο διασκέδασης Pulse, όπου τελικά επιτέθηκε.

Ο 29χρονος είχε αποφασίσει να στερήσει τη ζωή από δεκάδες ανθρώπους. Το σχεδίασε, το οργάνωσε και το εκτέλεσε, στερώντας τη ζωή από 49 νεαρούς ανθρώπους, ενώ τραυμάτισε δεκάδες ακόμη.


Η Noor Zahi Salmam και ο Ομάρ Ματίν είχαν επισκεφτεί πρόσφατα την Walt Disney World

Η έφοδος που πραγματοποίησε στο gay bar του Ορλάντο προκάλεσε τον τρόμο σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του ήταν οι ομοφυλόφιλοι, όπως προκύπτει και βάσει της λογικής σκέψης, από το στόχο που επέλεξε. Σύμφωνα όμως με τη σύζυγό του, είχε στο μυαλό του κάτι ακόμη πιο φρικιαστικό: ο μακελάρης του Ορλάντο σχεδίαζε να χτυπήσει στο θέρετρο Walt Disney World, το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή!

Εκεί δεν θα χτυπούσε ομοφυλόφιλους, αλλά παιδιά, γονείς και ανθρώπους που διασκέδαζαν. Oλα αυτά σύμφωνα με το περιοδικό People, το οποίο επικαλείται μία ανώνυμη πηγή, ωστόσο είναι έγκυρο και δεν αναφέρει κάτι αν δεν έχει διασταυρώσει τις ειδήσεις του. Η πληροφορία αυτή προκαλεί σοκ, καθώς αποδεικνύει ότι οποιοσδήποτε δημόσιος χώρος, είναι επισφαλής και διαθέσιμος σε οποιονδήποτε τρελό, ή εκκεντρικό, ή εξτρεμιστή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ματίν και η σύζυγός του επισκέφθηκαν μάλιστα το τουριστικό πάρκο τον Απρίλιο. Η σύζυγός του δήλωσε σε αξιωματούχους χθες ότι ο άνδρας της ερευνούσε επίσης το Downtown Disney όπως επίσης και το κέντρο διασκέδασης Pulse, όπου τελικά επιτέθηκε, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό. Η αστυνομία δεν διέψευσε τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε το People, γεγονός που ισοδυναμεί με μία σιωπηρή επιβεβαίωση.

Η ειρωνεία είναι ότι ο Oμαρ Ματίν, μόλις λίγες στιγμές πριν την επίθεση που πραγματοποίησε, ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook ένα μήνυμα, με το οποίο γνωστοποιούσε ότι ορκίστηκε πίστη στον ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Λίγο αργότερα, αιματοκυλούσε το bar και βύθιζε στον αστερισμό της τρομοκρατίας τις ΗΠΑ, αλλά και τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο, ο οποίος θεωρούσε ότι μπορεί να φυλαχτεί από τους εξτρεμιστές, αλλά τα πολύνεκρα χτυπήματα σε Παρίσι, Βρυξέλλες και Ορλάντο τον διέψευσαν.


Αυτά είναι τα αθώα θύματα της πιο φονικής επίθεσης στις ΗΠΑ. Πάνω από τα μισά θύμα ήταν από το Πουέρτο Ρίκο

Πάνω από τα μισά θύματα ήταν από το Πουέρτο Ρίκο
Σοκ ανάλογο με εκείνο των ΗΠΑ έχει υποστεί το Πουέρτο Ρίκο, καθώς, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ρονάλντο Παντούα, πάνω από τα μισά θύματα στο μακελειό του Ορλάντο κατάγονταν από το νησί του Ειρηνικού.

«Από τις πληροφορίες που έχουμε λάβει μέχρι στιγμής, το 90% των θυμάτων είναι Λατίνοι και περισσότεροι από τα μισά νεκρά θύματα είχαν καταγωγή από το Πουέρτο Ρίκο», δήλωσε ο Παντούα σε σύντομη τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε. «Περιμένουμε μια επίσημη λίστα των θυμάτων σήμερα το απόγευμα», πρόσθεσε.

Επίσης, τρεις άνθρωποι με καταγωγή από το Μεξικό βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς της ένοπλης επίθεσης, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση του το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε πως τα τρία θύματα ήταν Μεξικανοί υπήκοοι, ενώ σημειώνεται πως η μεξικανική κυβέρνηση προσπαθεί να επιβεβαιώσει σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές αν υπάρχει και ένας τέταρτος Μεξικανός υπήκοος ανάμεσα στα θύματα.

«Πρόκειται για μια πράξη πραγματικά γεμάτη φόβο, τρόμο και μίσος», δήλωσε ο Νιέτο. «Εξ ονόματος του Μεξικού και της κοινωνίας μας, θέλω να εκφράσω την ισχυρή μας αλληλεγγύη στις οικογένειες των θυμάτων», τόνισε ο Μεξικανός πρόεδρος.

Σοκαριστικό βίντεο από την στιγμή της επίθεσης

Ενα σοκαριστικό βίντεο που καταγράφει την στιγμή της επίθεσης στο «Pulse», το gay club του Ορλάντο, έκανε την εμφάνισή του τη Δευτέρα.

Το βίντεο ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα από τα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης που έχει συγκλονίσει τον κόσμο. Η 25χρονη Αμάντα Αλβεάρ κατέγραψε κατά λάθος τις τελευταίες στιγμές πριν από τον θάνατό της, μέσω snapchat.

Στα κλιπάκια που ανέβηκαν στον προσωπικό λογαριασμό του θύματος δείχνουν τη κοπέλα να διασκεδάζει με τους φίλους της, ωστόσο στο τελευταίο στιγμιότυπο ακούγονται μία σειρά από πυροβολισμούς στους οποίους και μετά το βίντεο κόβεται.

Η 25χρονη φαίνεται να μην δίνει μεγάλη σημασία στους πυροβολισμούς, καθώς όπως υποστήριξαν και πολλοί από τους επιζώντες οι θαμώνες θεώρησαν πως ήταν η μουσική, με αποτέλεσμα να παραμείνουν εντός του club μέχρι που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί.

H Αμάντα Αλβεάρ σκοτώθηκε από τα πυρά του δράστη και ο αδερφός της άτυχης κοπέλας που αναδημοσίευσε το βίντεο στο Facebook έγραψε κάτω από βίντεο: «H καρδιά μου έχει ραγίσει. Με το χαμόγελο σου μπορούσες να μας φτιάξεις τη μέρα».

Η 25χρονη Αμάντα Αλβεάρ κατέγραψε κατά λάθος τις τελευταίες στιγμές πριν από τον θάνατό της, μέσω snapchat.

Ο Ματίν είχε πάει δύο φορές στη Σαουδική Αραβία για να προσκυνήσει

Ο Oμαρ Ματίν, ο 29χρονος που σκότωσε 49 ανθρώπους σε γκέι μπαρ στο Ορλάντο της Φλόριντα είχε ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία το 2011 και το 2012, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος για θέματα ασφαλείας του υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, υποστράτηγος Μανσούρ Τούρκι.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο ο Ματίν συμμετείχε στο ούμρα, το «μικρό προσκύνημα» για 10 ημέρες τον Μάρτιο του 2011 και για οκτώ ημέρες τον ίδιο μήνα της επόμενης χρονιάς.


Τραμπ: Θα απαγορεύσω στους μουσουλμάνους να μπαίνουν στις ΗΠΑ

Μία μόλις μέρα μετά από τη επίθεση, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε την πεποίθησή του ότι πρέπει να απαγορευτεί η είσοδος των μουσουλμάνων μεταναστών από «επικίνδυνες χώρες» στη χώρα του.

Την συγκεκριμένη άποψη την είχε εκφράσει για πρώτη φορά ο συντηρητικός πολιτικός μετά την επίθεση στο Σαν Μπερναντίνο.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Νιου Χάμσαϊρ, ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν άλλη επιλογή από να εφαρμόσουν, έστω και προσωρινά, την απαγόρευση. «Πρέπει να το κάνουμε. Η απαγόρευση αυτή της εισόδου στη χώρα μπορεί να αρθεί όταν είμαστε σε θέση, ως έθνος, να ελέγχουμε σωστά και χωρίς περιθώριο λάθους τους μετανάστες που έρχονται σε αυτή τη χώρα. Έρχονται κατά χιλιάδες και εμείς δεν ξέρουμε τι μας γίνεται», ανάφερε ο εκκεντρικός μεγιστάνας στην ομιλία του.

«Η μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ δημιουργεί κινδύνους στην εθνική ασφάλεια», υπογράμμισε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος και δεσμεύτηκε ότι, εάν εκλεγεί πρόεδρος, θα απαγορεύσει την έλευση προσφύγων και μεταναστών από περιοχές του κόσμου που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

«Ο μοναδικός λόγος που αυτός ο δολοφόνος βρισκόταν στην Αμερική ήταν επειδή επιτρέψαμε στην οικογένειά του να έρθει εδώ», είπε ο Τραμπ, αναφερόμενος στον Ομάρ Ματίν, τον άνδρα Αφγανικής καταγωγής που έσπειρε χθες τον θάνατο σε γκέι κλαμπ του Ορλάντο.

Ενώπιον των οπαδών του που είχαν συγκεντρωθεί για να τον ακούσουν, ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τη Χίλαρι Κλίντον ότι θέλει να μπαίνουν ανεξέλεγκτα οι ριζοσπάστες ισλαμιστές στις ΗΠΑ. «Κατά τη γνώμη μου, δεν έχει ιδέα τι είναι το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Βρίσκεται σε πλήρη άρνηση και ο συνεχής δισταγμός της ακόμα και να ονομάσει τον εχθρό εκπέμπει αδυναμία, την οποία αντιλαμβάνεται ολόκληρος ο κόσμος», τόνισε ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος.

«Για να σωθεί η χώρα θα πρέπει να γίνουμε πιο σκληροί. Δεν μπορούμε πλέον να αποφύγουμε αυτά τα θέματα» κατέληξε ο Τραμπ.

πηγή : protothema.gr

About Kostas Athanasoulis