Home / Διεθνή / Πέντε νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία

Πέντε νεκροί από το κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία

Άνεμοι και ισχυρή βροχόπτωση

Ρώμη
Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρη την Ιταλία είχε συνέπεια να χάσουν την ζωή τους πέντε άνθρωποι. Οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας έχουν εκδώσει νέο πορτοκαλί συναγερμό για τη Δευτέρα σε διάφορες περιοχές στο βόρειο τμήμα της κεντρικής χώρας.

Στο Τζόια Τάουρο της Καλαβρίας, ένας 51χρονος γεωργός καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου στην πόλη. Ένα παιδί οκτώ ετών τραυματίσθηκε, επίσης από πτώση δέντρου, και μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Ρηγίου της Καλαβρίας.

Στην κεντρική Ιταλία, στην περιφέρεια Μάρκε, ένας άνδρας πέθανε από πνιγμό, όταν το αυτοκίνητό του παρασύρθηκε από τα νερά χείμαρρου που υπερχείλισε.

Δυο επιβαίνοντες σε αυτοκίνητο έχασαν την ζωή τους κοντά στην πόλη Καζέρτα, στην ευρύτερη περιφέρεια της Νάπολης, όταν πάνω στο όχημά τους έπεσε κορμός δέντρου.

Στην βόρεια Ιταλία, κοντά στην πόλη Βερόνα, ένας άνδρας γλίστρησε και έπεσε στα νερά του ποταμού Τιόνε, πιθανότατα εξαιτίας της ολισθηρότητας του εδάφους, λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων. Οι προσπάθειες να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες απέβησαν μάταιες.

Εξαιτίας της κακοκαιρίας ένα τρένο εκτροχιάστηκε έξω από το Τορίνο, χωρίς πάντως να υπάρξουν τραυματίες.

Στην περιφέρεια της Γένοβας, την Λιγουρία, η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης θα ισχύσει και τη Δευτέρα, αν και αναμένεται, από το απόγευμα, βαθμιαία εξασθένηση της κακοκαιρίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Kostas Athanasoulis