Home / Διεθνή / Πάνω από το Ισραήλ πέρασε Ρώσικο πολεμικό αεροσκάφος

Πάνω από το Ισραήλ πέρασε Ρώσικο πολεμικό αεροσκάφος

Ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος προερχόμενο από τη Συρία εισήλθε πρόσφατα “κατά λάθος” στον ισραηλινό εναέριο χώρο πριν γυρίσει πίσω, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιααλόν.

“Ρωσικό αεροσκάφος από τη Συρία εισήλθε στον εναέριο χώρο μας σε βάθος ενός μιλίου (1,6 χλμ.), αλλά όλα ρυθμίστηκαν αμέσως και το ρωσικό αεροπλάνο επέστρεψε προς τη Συρία”, δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στο δημόσιο ισραηλινό ραδιόφωνο.

“Πρόκειται προφανώς για λάθος του πιλότου που πετούσε κοντά στο Γκολάν”, είπε ο Γιααλόν. Το Ισραήλ προσάρτησε μέρος των Υψιπέδων του Γκολάν (βορειοανατολικά) το 1981, μετά την κατάληψή του στον πόλεμο του Ιουνίου του 1967. Το Ισραήλ και η Συρία παραμένουν επίσημα σε κατάσταση πολέμου.

Υπάρχει μια “γραμμή επικοινωνίας και συντονισμού για την αποφυγή παρεξηγήσεων στη Συρία μεταξύ του Ισραήλ και της Ρωσίας, καθώς τα ρωσικά αεροσκάφη δεν έχουν πρόθεση να μας επιτεθούν, γι ‘αυτό δεν πρέπει η αντίδρασή μας να είναι αυτόματη και να τα καταρρίπτουμε μόλις γίνει ένα λάθος”, πρόσθεσε.

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/96314/Rosiko-polemiko-aeroskafos-eisilthe-ston-israilino-enaerio-choro

About basilis progressive