Home / Διεθνή / «Ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει» απαντά η Αθήνα στην Βιέννη

«Ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει» απαντά η Αθήνα στην Βιέννη

Αθήνα
Σε σκληρό τόνο απαντά η Αθήνα στις απειλές της Βιέννης για αποκλεισμό της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν. «Ο Ψυχρός Πόλεμος έχει τελειώσει» διαμηνύει το υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ θα πρέπει να σκέφτεται περισσότερο με ευρωπαϊκό πνεύμα και όχι με βάση τις εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες ώστε να συμβάλει στην δημοκρατική ολοκλήρωση της Ευρώπης -στη λογική της οποίας δεν χωρούν καραντίνες και αποκλεισμοί.

«Θα συνιστούσαμε στην υπουργό Εσωτερικών της Αυστρίας να ζυγίζει περισσότερο τα λόγια της όταν αναφέρεται στο προσφυγικό ζήτημα και στις δήθεν ευθύνες που φέρει η Ελλάδα γι’ αυτό» δήλωσε ο εκπρόσωπος υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κούτρα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη δήλωση Λάιντερ ότι τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ θα πρέπει να μετακινηθούν προς τη Δυτική Ευρώπη εάν η Ελλάδα δεν βελτιώσει τον έλεγχο των συνόρων της με την Τουρκία.

«Θα πρέπει η αυστριακή υπουργός Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ να σκέφτεται περισσότερο με ευρωπαϊκό πνεύμα και όραμα και όχι με βάση τις εσωτερικές πολιτικές ισορροπίες στη Βιέννη. Θα μπορούσε έτσι να συμβάλλει ώστε να δοθεί συνέχεια στην πολιτική και δημοκρατική ολοκλήρωση της Ευρώπης στη λογική της οποίας δεν χωρούν ούτε καραντίνες ούτε αποκλεισμοί. Ο ψυχρός πόλεμος έχει τελειώσει» σημείωσε ο κ. Κούτρας.

Newsroom ΔΟΛ

About admin