Home / Αθλητισμός / Ο Φορτούνης άλλαξε τους κανόνες

Ο Φορτούνης άλλαξε τους κανόνες

1316938Η διορατικότητα του «Φορτού» σε συνδυασμό με την γκέλα του Οσπίνα αλλάξαν τον ρόλο που έχει ο επιπλέον βοηθός στις μεγάλες διοργανώσεις.

Η γκάφα του Νταβιντ Οσπίνα κόντρα στον Ολυμπιακό, άλλαξε τον ρόλο του επιπλέον βοηθού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο γκολκίπερ της Αρσεναλ ουσιαστικά έβαλε την μπάλα εντός εστίας από το κόρνερ του Φορτούνη. Ο Ντάνι Μακελιε, διαιτητής από την Ολλανδία, ήταν ο άνθρωπος που είδε καλύτερα από τον καθένα την φάση και κούνησε τα χέρια του για να δείξει στον διαιτητή ότι ήταν γκολ. Αλλά η στάση του ήταν ενάντια στους κανόνες της UEFA.

Οι επιπλέον βοηθοί υποτίθεται πως επικοινωνούν μέσω μικροφώνου και δεν επιτρέπεται να κάνουν το οποιοδήποτε σινιάλο με τα χέρια τους. Αλλά πριν το βράδυ της Τρίτης στο Λονδίνο οι συγκεκριμένοι διαιτητές είχαν συχνά κατηγορηθεί πως δεν κάνουν απολύτως τίποτα. Ο Πιερλουίτζι Κολίνα (υπεύθυνος των διαιτητών της UEFA) αν και τόνισε πως ο Μακελιε το παράκανε, εντούτοις άλλαξε τον κανονισμό!

Ο Κολίνα επικοινώνησε με το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο το οποίο συμφώνησε για την αλλαγή του κανονισμού. «Σύμφωνα με τους κανονισμούς του παιχνιδιού, έκανε περισσότερα από όσα του επιτρέπεται αλλά πλέον γίνεται για καλό του. Εκανε ένα βήμα παραπάνω αλλά για μένα ήταν ένα θετικό βήμα», είπε ο Κολίνα. «Δεν τιμωρήθηκε αλλά χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα και πρέπει να μαθαίνουμε από θετικές καταστάσεις. Είναι φανερό ότι έχει πάρει αυτός την απόφαση», πρόσθεσε ο Κολίνα.

«Εάν απλά φώναζε στο μικρόφωνο κανείς δεν θα καταλάβαινε ότι αυτός ήταν που πήρε την απόφαση. Οι κανόνες λένε πως ο επιπλέον βοηθός δεν μπορεί να κάνει σινιάλα με το χέρι και καταφέραμε να το αλλάξουμε. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτήν την αλλαγή και από τα προκριματικά αυτής της εβδομάδας οι βοηθοί θα μπορούν να δείχνουν», κατέληξε ο Ιταλός.

Πηγή: www.gazzetta.gr

About gus_maverick