Home / Διεθνή / Ο Συριακός στρατός επιχειρεί να ανακαταλάβει περιοχές στο Χαλέπι

Ο Συριακός στρατός επιχειρεί να ανακαταλάβει περιοχές στο Χαλέπι

Ο συριακός στρατός συνεχίζει την τεράστια επιχείρησή του κοντά στο Χαλέπι με στόχο να ανακαταλάβει τον δρόμο που συνδέει της μεγάλες πόλεις της χώρας, ενώ η γειτονική Τουρκία ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος το οποίο είχε εισέλθει στον εναέριο χώρο της, κάτι που διαψεύδει η Μόσχα.

Η Ρωσία, σύμμαχος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι η πολεμική της αεροπορία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 650 εξόδους και έχει διεξάγει επιδρομές εναντίον περισσότερων από 450 στόχων από την έναρξη της επέμβασής της στη Συρία στις 30 Σεπτεμβρίου.

Τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση επέκρινε χθες ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος εκτίμησε ότι η Μόσχα δεν μπορεί να οδηγήσει σε μια ειρηνική λύση στη Συρία «με βόμβες» και ότι η υποστήριξη προς τον Άσαντ είναι βέβαιο πως θα καταλήξει σε αποτυχία.

«Δεν υπάρχει καμία σύγκλιση απόψεων σε ό,τι αφορά τη στρατηγική» μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας σχετικά με την κατάσταση στη Συρία, τόνισε ο Ομπάμα.

Εξάλλου η Τουρκία ανακοίνωσε ότι πολεμικά της αεροσκάφη κατέρριψαν «σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής» ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος η εθνικότητα του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί και το οποίο παραβίασε τον εναέριο χώρο της κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, «όλα δείχνουν» ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος είναι ρωσικό, όμως η Μόσχα αμέσως διαβεβαίωσε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της λειτουργούν «κανονικά».

 

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/91994/Terastia-epicheirisi-tou-suriakou-stratou-konta-sto-Chalepi

About basilis progressive