Home / Αθλητισμός / Μπάσκετ / NBA / Ο Παπανικολάου πήρε το ”ελληνικό” ντέρμπι

Ο Παπανικολάου πήρε το ”ελληνικό” ντέρμπι

Βραδιά με έντονο το ελληνικό στοιχείο ήταν η χθεσινή για το NBA με τους Denver Nuggets του Κώστα Παπανικολάου να υποδέχονται τους Bucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια της, με τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά τη νίκη με με 103-102 χάρις σε εύστοχο σουτ του Faried πέντε δευτερόλεπτα πριν απο τη λήξη (ο Gallinari σούταρε υπο πίεση, αλλά τελικά το σουτ του κατέληξε σε alley-oop πάσα για τον ”Manimal”!). Λίγο νωρίτερα ο Γιάννης είχε σημειώσει εξαιρετικά δύσκολο καλάθι και είχε δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του με 102-101, αλλά μετά το σκοράρισμα του Denver ο Middleton δεν κατάφερε να δώσει τη νίκη στους Bucks, αστοχώντας σε δίποντο με τη λήξη του χρονομέτρου.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν με διαφορά ο Gallinari (25 πόντοι) και ο Faried (19 πόντους, 9 ριμπάουντ), ενώ ο Κώστας Παπανικολάου αγωνίστηκε για περίπου δέκα λεπτά, έχοντας 3 πόντους με 1/2 τρίποντα και 3 ριμπάουντ. Για το Milwaukee η νούμερο ένα απειλή ήταν ο Monroe που έκανε double-double με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ καταπληκτικός ήταν ο Bayless τελειώνοντας το παιχνίδι με 22 πόντους (3/3 τρίποντα). Ο Γιάννης για δεύτερο σερί παιχνίδι φορτώθηκε με φάουλ, αλλά γέμισε τη στατιστική του με 12 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 τάπες.

Πριν το τζάμπολ του παιχνιδιού οι Nuggets ανακοίνωσαν οτι ο Wilson Chandler θα υποβληθεί σε εγχείρηση και οτι θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν, κάτι που σημαίνει οτι Παπανικολάου θα πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής τώρα που δημιουργήθηκε ”τρύπα” στη θέση 3.

 

Αθανασούλης Κώστας

 

About Kostas Athanasoulis