Home / Διεθνή / Ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας δεν κόβει τους δεσμούς με την ακροδεξιά

Ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας δεν κόβει τους δεσμούς με την ακροδεξιά

Αλλά θα προτιμούσε να μη συνεργαστεί μαζί της

Βιέννη, Αυστρία
Ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας, Κρίστιαν Κερν, σε δηλώσεις λίγο πριν την ορκωμοσία του, σημείωσε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες (SPO) προτιμούν να συνεχίσουν να κυβερνούν με τους συντηρητικούς και δεν θα πουλήσουν την ψυχή τους για να παραμείνουν στην εξουσία, αλλά αρνήθηκε να κόψει τους δεσμούς με το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας.

«Ας περάσουμε αυτό το εμπόδιο όταν φτάσουμε εκεί» είπε ο Κερν.

«Το σχέδιό μου είναι να μην οδηγήσω το SPO στην αντιπολίτευση. Το αντίθετο. Αλλά στο τέλος της μέρας χρειαζόμαστε μία ταυτότητα και μάς είναι αδύνατο να φανταστούμε να συνεργαστούμε με κόμματα που υποκινούν το μίσος κατά ανθρώπων και μειονοτήτων» σημείωσε.

Το απόγευμα της Τρίτης ο Κερν ορκίστηκε ενώπιον του προέδρου της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ.

«Αναλαμβάνετε ένα μεγάλο, ωραίο αλλά και δύσκολο αξίωμα, με πολλές ευθύνες» είπε ο πρόεδρος Φίσερ απευθυνόμενος στον 50χρονο Κερν, στην τελετή που οργανώθηκε στο προεδρικό μέγαρο στη Βιέννη.

Ο 50χρονος Κρίστιαν Κερν, έως τώρα γενικός διευθυντής των Αυστριακών Σιδηροδρόμων, διαδέχθηκε τον Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά πριν από λίγες ημέρες.

Ο Φάιμαν τελούσε το τελευταίο διάστημα υπό πίεση από τα συνδικάτα και τη νεολαία των Σοσιαλδημοκρατών για τη σκληρή γραμμή με την αμφιλεγόμενη νομοθεσία για το άσυλο, ενώ βρέθηκε σε ακόμα πιο δεινή θέση μετά την καταβαράθρωση των Σοσιαλδημοκρατών στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που έληξε με νίκη-ορόσημο ακροδεξιάς που προκάλεσε ρίγη πανευρωπαϊκά.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis