Home / Πολιτική / Ο Μητσοτάκης, οι δύο πρώην, και η πικρία Μεϊμαράκη

Ο Μητσοτάκης, οι δύο πρώην, και η πικρία Μεϊμαράκη

Mε δύο διαδοχικά ραντεβού με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς της συντηρητικής παράταξης, εκείνον που τον στήριξε κι εκείνον που δεν τον στήριξε, ξεκινά σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πορεία – όπως ο ίδιος την εξήγγειλε – προς την «ενότητα και τη δημιουργική διεύρυνση» της Νέας Δημοκρατίας.
Ο νέος πρόεδρος του κόμματος συναντά σήμερα στις 12.30 τον Κώστα Καραμανλή, τον έμμεσο ηττημένο των εκλογών της Κυριακής, και μία ώρα μετά θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος διεκδικεί τον δικό του ρόλο στη «νέα» ΝΔ μετά τη στράτευση των κομματικών δυνάμεων στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παραμένει ακόμη άγνωστο τι προβλέπει και για τα δύο στρατόπεδα, το «καραμανλικό» και το «σαμαρικό» , ο στρατηγικός σχεδιασμός του νέου προέδρου του κόμματος, ωστόσο οι παρασκηνιακές ζυμώσεις έχουν ήδη αρχίσει με καθοριστικό χρονικό ορίζοντα το συνέδριο που προανήγγειλε για τα τέλη Φεβρουαρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεϊμαράκης: «Σκέφτηκα να αποχωρήσω»

Έως τότε, και στον θερμό ακόμη απόηχο της, κατά πολλούς, εκλογικής ανατροπής της Κυριακής βγαίνουν στο προσκήνιο οι πρώτες πικρίες και αιχμές. Ο ηττημένος της αναμέτρησης, και εκλεκτός της ομάδας Καραμανλή, Βαγγέλης Μεϊμαράκης άφησε ήδη τις πρώτες αιχμές στοχεύοντας τόσο τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και τους Απόστολο Τζιτζικώστα και Άδωνι Γεωργιάδη για την στήριξη που παρείχαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Εγώ δεν έκανα συναλλαγές και δεν πρόσφερα αντιπροεδρίες», είπε χθες το βράδυ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στο Star, προσθέτοντας: «Δεν αισθάνθηκα πικρία για την ήττα αλλά στενοχώρια για την συμπεριφορά κάποιων».

Σε ό,τι αφορά ειδικά τον Αντώνη Σαμαρά είπε με νόημα πως δεν είναι τυχαία τα υψηλά ποσοστά που συγκέντρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Μεσσηνία, προσθέτοντας πως ο ίδιος δεν πήρε κανένα συνυποψήφιό του τηλέφωνο για να τον στηρίξει. «Δεν είχα ούτε επικοινωνιολόγους, ούτε τα χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία», υποστήριξε.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είπε ακόμη πως μπήκε στον δεύτερο γύρο των εκλογών με περιορισμένα ψυχολογικά αποθέματα και δεν κινήθηκε αρκετά, δήλωσε πως σκέφτηκε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει και υποστήριξε πως εάν οι εκλογές είχαν γίνει στις 22 Νοεμβρίου το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.

About totritomati