ΟΊλον Μασκ κηρύσσει τον… πόλεμο στον Μαρκ Ζάκερμπεργκ. To Τwitter απειλεί να μηνύσει τη Meta σχετικά με τη νέα εφαρμογή Threads, επονομαζόμενη και «δολοφόνος του Twitter», όπως μεταδίδει το Semafor.

Η νέα εφαρμογή θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν τους υπάρχοντες ακολούθους και τα ονόματα των λογαριασμών τους από το Instagram, την εφαρμογή κοινής χρήσης φωτογραφιών και βίντεο της Meta που συγκαταλέγει μεγάλες διασημότητες μεταξύ των 2 δισεκατ. χρηστών της.

«Θα δημιουργηθεί μια εφαρμογή δημόσιας συζήτησης με πάνω από 1 δισεκατομμύριο άτομα», δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Meta Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Threads. «Το Twitter είχε την ευκαιρία να το κάνει, αλλά δεν το κατάφερε. Ας ελπίσουμε ότι θα το κάνουμε εμείς».

Με επιστολή της προς τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, η Χ Corp, στην οποία ανήκει το Twitter, αναφέρει τα εξής μέσω του δικηγόρου της Άλεξ Σπάιρο:

«Το Twitter σκοπεύει να επιβάλει με αυστηρότητα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας του και απαιτεί από τη Meta να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε εμπορικά μυστικά του Twitter ή άλλες άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες».

«Το Twitter επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένου, ενδεικτικά, του δικαιώματος να ζητήσει ένδικα μέσα και ασφαλιστικά μέτρα χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση για να αποτρέψει οποιαδήποτε περαιτέρω διατήρηση, αποκάλυψη ή χρήση της πνευματικής του ιδιοκτησίας από τη Meta».

Η X Corp κατηγορεί επίσης τη Meta για «συστηματική, εσκεμμένη και παράνομη κατάχρηση εμπορικών μυστικών και άλλης πνευματικής ιδιοκτησίας του Twitter». 

Στην επιστολή υποστηρίζεται ότι η Meta προσέλαβε «δεκάδες πρώην υπαλλήλους του Twitter» που είχαν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες, σύμφωνα με τη Semafor. Οι δικηγόροι του Twitter περιγράφουν επίσης το Threads ως «εφαρμογή – αντιγραφή», και η Meta προειδοποιείται ότι «παραβιάζει τόσο την πολιτειακή όσο και την ομοσπονδιακή νομοθεσία (των ΗΠΑ)».

Η εφαρμογή συγκέντρωσε πάνω από 30 εκατ. εγγραφές τις πρώτες ώρες ζωής της, δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ. Ωστόσο, το νούμερο αυτό απέχει ακόμα πολύ από τα πάνω από 300 εκατομμύρια χρήστες του Twitter.

Πηγή: skai.gr – ΑΜΠΕ