Home / Αθλητισμός / Ο “Μήτσος” έχει 3-4 ποιοτικά χρόνια μπάσκετ αν….

Ο “Μήτσος” έχει 3-4 ποιοτικά χρόνια μπάσκετ αν….

Το φετινό ξεκίνημα του Δημήτρη Διαμαντίδη είναι η δικαίωση όλων όσων φώναζαν τα προηγούμενα χρόνια πως ο αρχηγός χρειάζεται βοήθεια. Είναι η επίβεβαίωση όσων πιστεύουν (σ.σ. αποτελεί και προσωπική άποψη του Ομπράντοβιτς που εκφράστηκε σε ανύποπτη στιγμή πέρυσι) πως ο «Μήτσος» έχει τρία – τέσσερα ποιοτικά χρόνια μπάσκετ, αν «προστατευτεί» όπως πρέπει από τους προπονητές του.

Μπορεί το δείγμα των τριών πρώτων αγώνων της σεζόν να μην αποτελεί ασφαλές κριτήριο, αλλά η δυσκολία των ματς δίνει τη δυνατότητα για μια πρώτη σύγκριση συμμετοχών και πόντων, σε σχέση με τις προηγούμενες τρεις χρονιές που ο Διαμαντίδης έμοιαζε μόνος και αβοήθητος.

Με το καλημέρα λοιπόν ο Παναθηναϊκός έπαιξε έναν τελικό στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό, ακολούθησε μια πολύ δύσκολη πρεμιέρα στο πρωτάθλημα με τον Αρη και μια περίεργη πρώτη στη Ρωσία με τη Λοκομοτίβ. Αν και τα παιχνίδια ήταν υψηλότατου κινδύνου, ο Τζόρτζεβιτς κατάφερε κάτι που έμοιαζε ακατόρθωτο για τους προηγούμενους προπονητές του Παναθηναϊκού: Πήρε πολλά περισσότερα πράγματα από τον Διαμαντίδη, έχοντάς τον στο παρκέ πολύ λιγότερο χρόνο!

Το ακόμη πιο ευχάριστο για τον Παναθηναϊκό είναι πως όχι απλά ο Διαμαντίδης έπαιξε λιγότερο, αλλά είχε σαφώς μικρότερη φθορά, έχοντας πλέον απαλλαχθεί σε μεγάλο βαθμό από το… βαρύ φορτίο του πλέι μέικερ που μοιραία δέχεται την πιο μεγάλη πίεση.

Το gazzetta.gr έκανε μια σύγκριση στους πόντους και τους χρόνους του Διαμαντίδη με τις αντίστοιχες επιδόσεις του στην τελευταία 4ετία και το αποτέλεσμα δικαιώνει απόλυτα τον Σέρβο τεχνικό. Και στα τρία ματς, ο αρχηγός ξεκίνησε τα παιχνίδια από τον πάγκο, αλλά οι μέσοι όροι του ήταν σαφώς καλύτεροι από τα προηγούμενα τρία χρόνια!

Στα τρία ματς ο Διαμαντίδης έχει κατά μέσο όρο 26:26 λεπτά συμμετοχής, έχει πετύχει 42 πόντους και η απόδοσή του είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν 2013-2014 που είχε 35 πόντους σε τρία παιχνίδια, αλλά με σχεδόν 30 λεπτά συμμετοχής!
Την περσινή χρονιά, ο Διαμαντίδης είχε μόλις 19 πόντους στα τρία πρώτα ματς με σχεδόν ίδιο χρόνο συμμετοχής (25λ) ενώ την περίοδο 2012-13 είχε 33 πόντους σε αντίστοιχα ματς με περισσότερα από 29 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο…

Μπορεί η παραπάνω σύγκριση να είναι βιαστική, να μην έχει συμπληρωθεί ακόμη αξιόπιστος αριθμός αγώνων, αλλά είναι βέβαιο πως αυτή η εικόνα του Διαμαντίδη αποτελεί τον μεγάλο στόχο του φετινού Παναθηναϊκού. Αν πράγματι ο Τζόρτζεβιτς συνεχίζει να παίρνει αυτά που θέλει στο λιγότερο δυνατό χρόνο, τότε αυτομάτως θα έχουν… βγει τα χρήματα του Νικ Καλάθη και παράλληλα οι «πράσινοι» θα έχουν βάλει βάσεις για να κρατήσουν «φρέσκο» τον αρχηγό, ελπίζοντας βεβαίως να του αλλάξουν γνώμη στο τέλος της χρονιάς…

πηγή: http://www.gazzetta.gr/

About gus_maverick