Home / Ειδήσεις / Ο καθ. Συνταγματικού Δικαίου Π.Μαντζούφας στο Πρακτορείο 104,9 για τα ασυμβίβαστα βουλευτών – υπουργών και μετόχων εταιρειών

Ο καθ. Συνταγματικού Δικαίου Π.Μαντζούφας στο Πρακτορείο 104,9 για τα ασυμβίβαστα βουλευτών – υπουργών και μετόχων εταιρειών

Αν αποδειχθεί ότι δεν έγινε η μεταβίβαση των μετοχών του κ.Φλαμπουράρη, υπάρχει πρόβλημα, αλλά το θέμα, σε ό,τι αφορά στη νομική του διάσταση, θα κριθεί μετά τις εκλογές?, δήλωσε στην εκπομπή ?ανοιχτά μικρόφωνα του ,ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM, ο αναπληρωτής καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ, Παναγιώτης Μαντζούφας.

Ο κ.Μαντζούφας είπε ότι, με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, το καθήκον του βουλευτή είναι ασυμβίβαστο με την ιδιότητα του μετόχου (πάνω από 1%), του διευθύνοντος συμβούλου ή του μέλους ΔΣ σε μια εταιρεία, που παίρνει έργα του Δημοσίου, ενώ σε ό,τι αφορά στην ιδιότητα του υπουργού υπάρχει απόλυτο ασυμβίβαστο, που προβλέπεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 18 του νόμου 1558/85 και ο υπουργός φέρει ευθύνη επί τη βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών?.

Όπως διευκρίνισε ο καθ.Μαντζούφας, στην περίπτωση βουλευτή, ?το πρόσωπο στο οποίο συντρέχει η ιδιότητα του μετόχου, διευθύνοντος συμβούλου ή μέλους ΔΣ ανώνυμης εταιρείας, η οποία έλαβε μέρος σε διαγωνισμό και της κατακυρώθηκε έργο του Δημοσίου, θα πρέπει μέσα σε 8 ημέρες από τότε, που γίνουν οριστικά τα αποτελέσματα των εκλογών, να δηλώσει εάν θα διατηρήσει την ιδιότητα του μετόχου ή του βουλευτή και αν δεν το κάνει υπάρχει αυτοδίκαια έκπτωση από το βουλευτικό αξίωμα?.

About m bonsu