Home / Κόσμος / Ο δημοσιογράφος Τζ. Ρεζαϊάν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση μετά την απελευθέρωσή του από το Ιράν

Ο δημοσιογράφος Τζ. Ρεζαϊάν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση μετά την απελευθέρωσή του από το Ιράν

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Washington Post Τζέισον Ρεζαϊάν, που αφέθηκε ελεύθερος από το Ιράν χθες μετά από κράτηση πάνω από ενάμιση χρόνο, είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, είπε η εφημερίδα χθες.

Ο Ρεζαϊάν και άλλοι δύο ιρανο-αμερικανοί που αναχώρησαν από την Τεχεράνη στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, έφθασαν στη Γερμανία σήμερα. Ο Ρεζαϊάν, 39 ετών, διευθυντή του γραφείου της Post στην Τεχεράνη, συνελήφθηκε στο Ιράν τον Ιούλιο του 2014 και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους καταδικάστηκε σε φυλάκιση με τις κατηγορίες της κατασκοπείας, τις οποίες η εφημερίδα είχε απορρίψει ως “παράλογες”.

Σε δήλωση μετά την απελευθέρωσή του Ρεζαϊάν, ο εκδότης της Washington Post Φρέντερικ Ράιαν είπε, “Νιώθουμε ανακούφιση που αυτός ο εφιάλτης των 545 ημερών για τον Τζέισον και την οικογένειά του τελείωσε επιτέλους”.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία χθες βράδι με τον διευθυντή σύνταξης Μάρτιν Μπάρτον και τον συντάκτη των διεθνών ειδήσεων Ντάγκλας Τζελ, ο Ρεζαϊάν ευχαρίστησε την εφημερίδα για την σθεναρή και ακλόνητη υποστήριξή της όσο ήταν φυλακισμένος.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

About totritomati