Home / Ειδήσεις / Ο Δήμος Αθηναίων παραχωρεί και δεύτερο χώρο για τη φιλοξενία προσφύγων

Ο Δήμος Αθηναίων παραχωρεί και δεύτερο χώρο για τη φιλοξενία προσφύγων

Νέο χώρο θα παραχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων προκειμένου να στεγάσει ακόμη ένα ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, με στόχο να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στις κεντρικές πλατείες της πρωτεύουσας.

Αυτό συζητήθηκε σε συνάντηση που είχαν, νωρίς το μεσημέρι, στο υπουργείο Εσωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, με το δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

«Το υπουργείο Μετανάστευσης βλέπει με ιδιαίτερη ανησυχία φαινόμενα επιβάρυνσης της ζωής στον κοινωνικό ιστό της πόλης, που δημιουργήθηκαν από μία μεγάλη πίεση και αύξηση των προσφυγικών ροών, και η Βικτώρια είναι ένα τυπικό παράδειγμα. Ο δήμαρχος έχει πολύ μεγάλη αγωνία γι’ αυτό. Κάνουμε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε ελαφρύνει πάρα πολύ το πρόβλημα», επισήμανε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι «ο Δήμος, έστω και μόνος του, θα βοηθήσει και πάλι, προσπαθώντας να εξασφαλίσει έναν ελεύθερο χώρο, υπό την αυστηρή όμως προϋπόθεση αυτή τη φορά ότι θα εκλείψει το απαράδεκτο φαινόμενο να κατασκηνώνουν άνθρωποι σε κεντρικές πλατείες και γειτονιές της Αθήνας».

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξήρε την «αξιοθαύμαστη ωριμότητα που έχουν επιδείξει οι κάτοικοι μέχρι στιγμής», ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, «καιροφυλακτούν ακραίοι κύκλοι προκειμένου να εκμεταλλευτούν αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση που επικρατεί».

 

 

 

πηγή:http://www.amna.gr/article/90085/O-Dimos-Athinaion-parachorei-kai-deutero-choro-gia-ti-filoxenia-prosfugon

About basilis progressive