Home / BUSINESS & FINANCE / Ο Έλον Μασκ στέλνει -και πάλι- το Bitcoin σε ιστορικό υψηλό

Ο Έλον Μασκ στέλνει -και πάλι- το Bitcoin σε ιστορικό υψηλό

Της πρόσφατης επένδυσης – μαμούθ της Tesla στην αγορά των Bitcoins υπεραμύνθηκε ο Έλον Μασκ, στέλνοντας -και πάλι- το δημοφιλές κρυπτονόμισμα σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
«Όταν το πραγματικό νόμισμα έχει αρνητικά επιτόκια, μόνο ένας χαζός δεν θα κοιτούσε αλλού» επεσήμανε ο ιδρυτής και επικεφαλής της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία προσφάτως ανακοίνωσε την αγορά Bitcoins, αξίας 1,5 δισ. δολαρίων.

Αποτέλεσμα αυτής της δήλωσης ήταν η αξία του κρυπτονομίσματος να εκτιναχθεί εκ νέου πάνω από τα επίπεδα των 52.000 δολαρίων, και συγκεκριμένα στα 52.669 δολάρια. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, η σωρευτική άνοδος αγγίζει το 10%.
«Το να έχεις ορισμένα Bitcoins, τα οποία αποτελούν μία λιγότερο ηλίθια μορφή ρευστότητας σε σχέση με τα μετρητά, είναι αρκετά περιπετειώδες για μια εταιρεία του S&P 500» συνέχισε ο -πάντα εκκεντρικός και επιρρεπής στη δημοσιότητα- Έλον Μασκ.

Η νέα τοποθέτηση του επικεφαλής της Tesla, ο οποίος έχει επανειλημμένως στηρίξει την αγορά των κρυπτονομισμάτων, έρχεται ως απάντηση στον επικεφαλής της Binance Holdings, Τσανμπένγκ Ζάο, ο οποίος είχε αναρωτηθεί -όπως και αρκετοί άλλοι- γιατί η Tesla αγόρασε Bitcoins.
Άλλωστε, δεν είναι λίγοι όσοι ισχυρίζονται ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων, της οποίας η συνολική κεφαλαιοποίηση εκτιμάται σε 1 τρισ. δολάρια, αποτελεί ακόμη μία «φούσκα» έτοιμη να σκάσει.
moneyreview.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ποιοι και γιατί βλέπουν το Bitcoin στο 1 εκατ. δολάρια

Πηγή

About moneyreview