Home / Γενικές ειδήσεις / Ο άνδρας που υποβλήθηκε στην πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους, περιμένει παιδί

Ο άνδρας που υποβλήθηκε στην πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους, περιμένει παιδί

Λίγους μόνο μήνες μετά την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση πέους, ο παραλήπτης του οργάνου αναμένεται να γίνει πατέρας. Ο χειρουργός του μάλιστα, ο Dr. VanderMerwe, ανέφερε ότι τα χαρούμενα αυτά νέα ξεπερνούν τις προσδοκίες του και δήλωσε ικανοποιημένος που το πέος του ασθενούς λειτουργεί καλά, χωρίς να υπάρχουν επιπλοκές.

Ο Dr. VanderMerwe παρατήρησε το πόσο γρήγορα ο άνδρας ανέκτησε τη σεξουαλική του λειτουργία τη στιγμή που ο ίδιος περίμενε πως ο ασθενής θα είναι πλήρως λειτουργικός μετά από δυο χρόνια. Μέσα όμως σε 4 περίπου μήνες μετά την επέμβαση ο ασθενής ανέφερε ότι η σύντροφός του έμεινε έγκυος.

Το πέος του νεαρού άνδρα είχε ακρωτηριαστεί κατά τη διεξαγωγή μιας παραδοσιακής περιτομής πριν από τρία χρόνια, η οποία τον άφησε με ένα όργανο μήκους μόλις ενός εκατοστού. Σε πολλές χώρες οι περιτομές διεξάγονται με ασφάλεια ως επεμβάσεις ρουτίνας σε ενδεδειγμένα περιβάλλοντα, αλλά στη νότιο Αφρική μπορεί να είναι μια πολύ επικίνδυνη διαδικασία. Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες νεαρών αγοριών κάθε χρόνο, τα οποία ακρωτηριάζονται ή ακόμα και χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των παραδοσιακών περιτομών που συνήθως έχουν τελετουργικό χαρακτήρα μύησης.

Αν και οι επιπλοκές αυτών των επεμβάσεων περιτομής είναι πολλές, οι μεταμοσχεύσεις πέους απέχουν πολύ από το να λειτουργήσουν ως επεμβάσεις ρουτίνας που μπορούν να τις αναστρέψουν. Ο DrVanderMerwe μάλιστα περιέγραψε τη μεταμόσχευση πέους ως δυσκολότερη επέμβαση της μεταμόσχευσης νεφρού, εξαιτίας του γεγονότος ότι τα αιμοφόρα αγγεία του πέους είναι σημαντικά στενότερα από εκείνα των νεφρών.

Η δυσκολία της επέμβασης, όμως, δεν έγκειται μόνο στην πολυπλοκότητα της διαδικασίας αλλά και στον αγώνα που δόθηκε για τη λήψη της έγκρισης από τις αρμόδιες αρχές ώστε να επιτραπεί η διεξαγωγή της. Η χειρουργική ομάδα έπρεπε να επιχειρηματολογήσει σχετικά με το εάν τα οφέλη της επέμβασης ξεπερνούσαν τους κινδύνους.

Μπορεί η μεταμόσχευση πέους να μην είναι απαραίτητη για να σώσει τη ζωή των νέων ανδρών των οποίων το πέος έχει ακρωτηριαστεί, αλλά είναι πολύ σημαντικό να λάβει κανείς υπόψη το στιγματισμό από τον οποίο θα υποφέρουν σε όλη τους τη ζωή. Ο VanderMerwe χαρακτηριστικά δήλωσε ότι ο άνδρας χωρίς το πέος του είναι ουσιαστικά νεκρός και πως εάν του δοθεί ξανά είναι σαν να επαναφέρεται στη ζωή.

Ένας από τους κίνδυνους της μεταμόσχευσης είναι η απόρριψη του νέου οργάνου από τον οργανισμό. Μια προηγούμενη μεταμόσχευση πέους που διεξήχθη στην Κίνα ενώ στην αρχή πήγε καλά, το πέος σε δεύτερο χρόνο απορρίφθηκε.

Η επέμβαση στο νοσοκομείο Tygerberg στο CapeTown της Νοτίου Αφρικής, όμως, ήταν επιτυχημένη. Μετά από μια επέμβαση 9 ωρών ο 21χρονος ασθενής ήταν ικανός να ουρήσει , να διατηρήσει μια στύση, να έχει οργασμό και εκσπερμάτιση, ακόμα κι αν δεν είχε ακόμα την πλήρη αίσθηση του νέου οργάνου.

Το γεγονός μάλιστα ότι πρόκειται να γίνει πατέρας δεν εκπλήσσει τον VanderMerwe από τη στιγμή που το σπέρμα του δεν είχε επηρεαστεί.

Ο VanderMerwe και η ομάδα του δέχονται πολλές αιτήσεις από άνδρες το πέος των όποιων έχει ακρωτηριαστεί, δυστυχώς όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να προχωρήσουν σε νέο χειρουργείο. Ευελπιστούν ότι όσο πιο γνωστή γίνει η επιτυχία της επέμβασης τόσο περισσότερο θα αυξηθούν οι δωρεές πέους. Αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα τους βρίσκονται σε αναμονή 9 άνδρες. Δε φαίνεται εύκολο, αλλά η χειρουργική ομάδα είναι αισιόδοξη. Πιστεύουν ότι τα καλά αποτελέσματα της δουλειάς τους θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κόσμου και σύντομα θα υπάρξουν διαθέσιμα όργανα για μεταμόσχευση.

ΠΗΓΗ:http://www.zougla.gr/

______________________________

medicalnewstoday
 Το άρθρο επιμελήθηκε ο Κ.Κωνσταντινίδης, Χειρουργός, Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, www.andrologia.gr

About gus_maverick