Home / Πολιτική / Ούτε ναι – ούτε όχι, αλλά άκυρο από το ΚΚΕ

Ούτε ναι – ούτε όχι, αλλά άκυρο από το ΚΚΕ

«Το “ναι” και το “όχι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής ισοδυναμούν με αποδοχή ενός νέου μνημονίου, του χειρότερου ίσως από αυτά που έχουμε γνωρίσει και οδηγούν τον λαό σε τραγωδίες», είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην αποψινή του ομιλία στη συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα. Κάλεσε επίσης τον λαό να ρίξει άκυρο στέλνοντας στην κάλπη ένα ψηφοδέλτιο «που δεν χωράει παρερμηνείες και που να γράφει: “Όχι” στην πρόταση Ε.Ε. – ΕΚΤ – ΔΝΤ. “Όχι” στην πρόταση της κυβέρνησης. Αποδέσμευση από την Ε.Ε, με το λαό στην εξουσία».
Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε το δημοψήφισμα «άλλοθι για νέα μνημόνια» και κάλεσε τους πολίτες να ξεφύγουν από το δίλημμα «ναι» ή «όχι» και να δείξουν τη θέλησής του για τη δική τους αυτοτελή, ανεξάρτητη πορεία, σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την Ελλάδα, διεθνώς και στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΚΚΕ «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του στην κυβέρνηση και στο δημοψήφισμα, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή, ζητάνε από το λαό μέσω του όχι να τους δώσει το δικαίωμα να υπογράψουν ένα μνημόνιο». «Με το όχι ο ΣΥΡΙΖΑ, σε συνδυασμό με τις προτάσεις που έκανε στο παραπέντε προς την Ε.Ε., το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, ζητεί από το λαό, ο οποίος προβληματίζεται φοβισμένος από το κλείσιμο των τραπεζών και το κούρεμα μισθών και συντάξεων, να υποταχθεί πλήρως στη λυκοσυμμαχία και μάλιστα να αισθάνεται αξιοπρεπής και υπερήφανος», είπε.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ έκανε λόγο επίσης για εκβιασμό του λαού εν όψει του δημοψηφίσματος «που κανένας πλέον δεν καταλαβαίνει τι νόημα έχει αυτό το ερώτημα που τίθεται σε αυτό αφού όλοι – και οι εταίροι και η κυβέρνηση- παραδέχονται ότι έχει τροποποιηθεί εκ των πραγμάτων» προσθέτοντας ότι πρέπει να μπει τέρμα σε αυτόν τον «τραγέλαφο».

«Είτε από Δευτέρα οδηγηθούμε σε νέα συμφωνία – μνημόνιο καρμανιόλα, είτε έχουμε έναρξη διαδικασίας αποπομπής από το ευρώ, σε κάθε περίπτωση ο λαός μας θα χρεοκοπήσει» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

About totritomati