Home / Κόσμος / Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται από τη Χερσώνα

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται από τη Χερσώνα

Την απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα διέταξε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, καθώς όπως παραδέχθηκε, δεν είναι πλέον δυνατόν να συνεχίσει η κατοχή της πόλης. Πρόκειται για ένα σημαντικό πλήγμα για τη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία, που μετρά εννέα μήνες.  
Η απόσυρση σημαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα αποχωρήσουν εντελώς από τις δυτικές όχθες του Δνείπερου ποταμού. Υπενθυμίζεται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ανακοινώσει την προσάρτηση της Χερσώνας και τριών ακόμα υπό κατοχή περιοχών, στη Ρωσία, στα τέλη του Σεπτεμβρίου. 

Ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων που πολεμούν στην Ουκρανία, παραδέχθηκε ότι πρότεινε να μετατοπιστούν οι ρωσικές αμυντικές γραμμές στην ανατολική όχθη του ποταμού, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι οι ρωσικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν προβλήματα τροφοδοσίας και ότι, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να κρατήσουν την πόλη της Χερσώνας.
Ουκρανικές πηγές υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι είναι ακόμη νωρίς για να μιλάμε για πλήρη αποχώρηση των Ρώσων από τη Χερσώνα καθώς ρωσικές δυνάμεις παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή.  

Σύμφωνα με τον Μιχαήλο Ποντόλιακ, κορυφαίο σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα έχει νόημα να μιλήσουμε για ουκρανική υποχώρηση όταν η ουκρανική σημαία κυματίσει και πάλι στην πόλη της Χερσώνας. 
Ρωσικοί λογαριασμοί στο Telegram παρουσιάζονται, πάντως, να επιβεβαιώνουν την είδηση της ρωσικής αποχώρησης από τη Χερσώνα, ενώ το πρακτορείο Reuters κάνει λόγο από την πλευρά του για «μεγάλη υποχώρηση» από την πλευρά των Ρώσων.
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview