Home / Ειδήσεις / Ορισμένες ΜΚΟ αποσύρθηκαν προσωρινά από την Ειδομένη

Ορισμένες ΜΚΟ αποσύρθηκαν προσωρινά από την Ειδομένη

Ένταση στον καταυλισμό

Αθήνα

Ενταση επικρατεί στον καταυλισμό της Ειδομένης από τη διαμαρτυρία των προσφύγων που ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα.

Όπως μετέδωσε το Megaη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Πράξις», που διένειμε φαγητό στους πρόσφυγες αποφάσισε να αποχωρήσει από την περιοχή, καθώς οι μετανάστες που διαδηλώνουν και κάνουν απεργία πείνας δεν επέστρεψαν στα μέλη της ΜΚΟ να μοιράσουν τις μερίδες φαγητού.

Για λόγους ασφαλείας, αποχωρούν από την Ειδομένη και οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα και οι Γιατροί του Κόσμου, μετά από ένα επεισόδιο που έγινε έξω από τα γραφεία τους, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης προσφύγων.

Την ίδια ώρα, περίπου 500 πρόσφυγες παραμένουν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και «οχυρώνονται» με κάδους απορριμμάτων και κάγκελα που τοποθετούν γύρω τους, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μείνουν στο σημείο έως ότου ανοίξουν τα σύνορα.

Το βράδυ επικράτησε ένταση όταν μια ομάδα νεαρών προσφύγων, από εκείνους που πραγματοποιούν διαμαρτυρία πάνω στις γραμμές του τρένου, γκρέμισε τους σιδερένιους κάδους και τα προστατευτικά κάγκελα που είχαν στήσει άλλοι διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες πάνω στη διάβαση των πεζών και οχημάτων που τέμνει τις σιδηροδρομικές γραμμές, πίσω από τα οποία βρίσκονταν τηλεοπτικές κάμερες.

Στο σημείο επικρατεί εκνευρισμός ανάμεσα στους πρόσφυγες, μεταξύ αυτών που δεν επιθυμούν να δέχονται τροφή μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα και άλλων που υποστηρίζουν ότι πρέπει ο δρόμος να παραμείνει προσβάσιμος, ώστε να υπάρχει μέριμνα για παροχή τροφής και νερού, τουλάχιστον για τα παιδιά τους.

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis