Home / Ειδήσεις / Οργισμένη απάντηση Βαρουφάκη στη ΝΔ και αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ

Οργισμένη απάντηση Βαρουφάκη στη ΝΔ και αιχμές κατά ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στη ΝΔ εξαπολύει, με ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής του DiEM25, Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ αφήνει και αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η Νέα Δημοκρατία που προκλητικά απαιτεί, από τον Ιανουάριο του 2015, να υπογράφει η κυβέρνηση όλους τους νέους φόρους που απαιτούν οι τροϊκανοί, την ώρα που η ίδια υπόσχεται μείωση της φορολογίας, τολμά να λοιδωρεί τον Γιάνη Βαρουφάκη, που λέει σήμερα αυτά που έλεγε όσο ήταν υπουργός», αναφέρεται στην ανακοίνωση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κ. Βαρουφάκης υπενθυμίζει ότι όσο ήταν υπουργός Οικονομικών υποστήριζε τη μείωση της φορολογίας και την αναδιάρθρωση του χρέους ως προαπαιτούμενα για την απόδραση της χώρας από τη χρεοδουλοπαροικία. Όπως υπογραμμίζει, αυτά τα υποστήριζε από το 2010. «Η συνέπεια εξοργίζει τους ασυνεπείς», σχολιάζει δηκτικά.

Επίσης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι «η Ελλάδα που ασφυκτιά δεν αντέχει μία Νέα Δημοκρατία που πασχίζει να αντιγράφει στην ασυνέπεια τον Σύριζα του 2014 κι έναν Σύριζα που αντιγράφει τη μνημονιακή συνέπεια της Νέας Δημοκρατίας του 2014».

About Andreas Chondros