Home / Ειδήσεις / Οργή στην Κύπρο για το «άνοιγμα» των Βαρωσίων – Για δεύτερη εισβολή μιλούν ΜΜΕ

Οργή στην Κύπρο για το «άνοιγμα» των Βαρωσίων – Για δεύτερη εισβολή μιλούν ΜΜΕ

Θλίψη και οργή έχει προκαλέσει στην Κύπρο, η νέα τουρκική πρόκληση με το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων που παραβιάζει αποφάσεις του ΟΗΕ για το ειδικό καθεστώς της Αμμοχώστου.

Κυπριακά ΜΜΕ, μιλούν για δεύτερη εισβολή, που ανακοινώθηκε, λίγο πριν τις εκλογές στα κατεχόμενα, από τον Ερντογάν και υποψήφιο που ευνοεί Ερσίν Τατάρ την περασμένη Τρίτη και υλοποιήθηκε την Πέμπτη.

Το τότε

Κάνοντας έναν παραλληλισμό της τουρκικής εισβολής του 1974 στην Κύπρο, με αυτά που συνέβησαν χθες στα Βαρώσια, το sigmalive, αναφέρει:

«Με τις επευφημίες και συνοδεία των Τ/κ εισήλθε στην Αμμόχωστο ο τουρκικός στρατός το 1974 όπως καταγράφουν τα βίντεο εποχής από ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Όπως τότε έτσι και σήμερα με το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων, Τούρκοι της Κύπρου στηρίζουν τις αποφάσεις που λαμβάνει η Άκυρα για δημιουργία τετελεσμένων στο νησί».

Παραθέτει και ένα βίντεο από το Βρετανικό Thames που δείχνει στρατιωτικό όχημα με τούρκους στρατιώτες και Τ/κ να μπαίνουν πανηγυρικά στην Αμμόχωστο.  Ακολούθως οι Αξιωματικοί του τουρκικού στρατού δέχονται αγκαλιές και φιλιά από νέους, γέρους και παιδιά.

Ακόμη ένα βίντεο του 1974 με την Αμμόχωστο είναι του Associated Press . Tουρκικά άρματα μάχη μπαίνουν στην Αμμόχωστο με Τ/κ να βρίσκονται σκαρφαλωμένοι στα τείχη της πόλης να τους χαιρετούν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι Τούρκοι κυκλοφορούν τις τρεις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο φωτογραφία του Τούρκου στρατηγού Osman Fazıl Polat, ο οποίος πόζαρε μπροστά από την παραλία της Αμμοχώστου μετά την κατάληψη της πόλης το 1974.

Και το σήμερα

Χθες ο εκλεκτός του Ερντογάν στα κατεχόμενα Ερσίν Ταράρ μπήκε στην περίκλειστη πόλη όπως οι Αττίλες του 1974 με συνοδεία των υποστηρικτών του να  κρατούν σημαίες του ψευδοκράτους, της Τουρκίας, του Αζερμπαϊτζάν και των Γκρίζων Λύκων, αναφέρει το κυπριακό μέσο.

Πηγή

About ingr