Home / Προτεινόμενα / Ομόλογα: Επιστροφή αποδόσεων σε άνοδο – Ανατροπή σκηνικού

Ομόλογα: Επιστροφή αποδόσεων σε άνοδο – Ανατροπή σκηνικού

Ανοδικά κινήθηκαν οι ομολογιακές αποδόσεις του ευρώ στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ ήταν καλύτερα του αναμενομένου για το μήνα Νοέμβριο με αύξηση των μισθών, δυσχεραίνοντας την πρόθεση της Fed να αρχίσει να επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων στη συνεδρίαση αυτού του μηνός. 
Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ενισχύθηκε πέντε μονάδες βάσΗ απόδοση του διετούς ενισχύθηκε οκτώ μονάδες βάσης, στο 2,12% συγκριτικά με το 1,95% πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων. 

Στην ευρωπεριφέρεια, η απόδοση της ιταλικής 10ετίας ενισχύθηκε οκτώ μονάδες βάσης στο 3,75% από το 3,64% που βρισκόταν στην αρχή της συνεδρίασης και σηματοδότησε το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο. Το spread έναντι του γερμανικού 10ετούς παρέμεινε κοντά στις 190 μονάδες βάσης. 
Στο ίδιο μήκος οι αποδόσεις και στην ελληνική αγορά με αυτή της 10ετίας να «τσιμπάει» ελαφρώς στο 3,87% με το spread στις 205 μονάδες βάσης και της πενταετίας να κινείται στο 2,93%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 98 εκατ.ευρώ.

Η επιστροφή στην άνοδο πυροδοτήθηκε από την αυξητική τάση των αποδόσεων στην αμερικανική αγορά κρατικών ομολόγων, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι τον προηγούμενο μήνα δημιουργήθηκαν 263.000 θέσεις εργασίας συγκριτικά με τις 200.000 που είχαν προβλέψει αναλυτές του Reuters. 
Oι αποδόσεις σημείωσαν κάθετη πτώση στη συνεδρίαση της Πέμπτης μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ, έδωσε το σήμα για επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων. Ωστόσο, τα σημερινά στοιχεία υπονομεύουν αυτό το «αφήγημα». «Η προσοχή της αγοράς επικεντρώνεται τώρα στις αυξήσεις των μισθών – που αποτελεί και τη βασική ανησυχία της Fed – και διερωτάται εάν αυτό αποτελεί ένα τεστ της πραγματικότητας μετά τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν τα λόγια του Πάουελ», σημειώνει ο Ρίτσαρντ ΜακΓκουάιρ της Radobank.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ενισχύθηκε πέντε μονάδες βάσης στο 3,57%, ανεβαίνοντας μάλιστα προς στιγμή και στο 3,63%. 
 
moneyreview.gr  
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News

Πηγή

About moneyreview