Home / Πολιτική / Ομιλία Μητσοτάκη σε Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ- Συνάντηση με Μπάιντεν στις 16 Μαΐου

Ομιλία Μητσοτάκη σε Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ- Συνάντηση με Μπάιντεν στις 16 Μαΐου

Στις 16 Μαΐου θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτακης για να συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, όπως ανακοίνωσαν ο Λευκός Οίκος και το Μέγαρο Μαξίμου.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανέφερε ότι η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού παρέχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν οι δύο χώρες την ισχυρή διμερή συνεργασία και να γιορτάσουν τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας

Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθει και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε η κ. Ψάκι, οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες με τους συμμάχους και τους εταίρους για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας και την επιβολή οικονομικού κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της. 

Συμφωνα με την Καθημερινή, ιδιαίτερα σημαντική θα είναι και η ομιλία που θα απευθύνει ο κ. Μητσοτάκης την επόμενη ή μεθεπόμενη ημέρα, σε κοινή συνεδρίαση της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

Σημειώνεται ότι χθες ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία. Ο επικεφαλής της διπλωματίας των ΗΠΑ ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη σταθερή υποστήριξή της στην Ουκρανία, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η ισχυρή επιβολή κυρώσεων και η εκτεταμένη ανθρωπιστική και αμυντική βοήθειά που έχει προσφέρει η χώρα μας.

Πηγή: skai.gr

Νέα μέτρα στήριξης μετά το Πάσχα για μείωση των τιμών ενέργειας και ενίσχυση των νέων
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν στις 16 Μαΐου στο Λευκό Οίκο
Μητσοτάκης: Οι προσευχές μας αυτές τις άγιες μέρες είναι με τους κατοίκους της Μαριούπολης

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Πηγή

About skaigr