Home / Αθλητισμός / Ολυμπιακός-Φενέρ 71-62: Νίκησε κούραση, τραυματισμούς και Ομπράντοβιτς!

Ολυμπιακός-Φενέρ 71-62: Νίκησε κούραση, τραυματισμούς και Ομπράντοβιτς!

Ευρωλίγκα

Ο Ολυμπιακός (10-5) για 30′ έκανε ό,τι ήθελε την Φενερμπαχτσέ (9-6), το +20 έγινε +4 λόγω ποιότητας του αντιπάλου, κούρασης και απουσιών, αλλά η σπουδαία νίκη ήρθε με 71-62

Οι «ερυθρόλευκοι» για τρία δεκάλεπτα έπαιξαν φανταστικό μπάσκετ και είχαν μόνιμη υπέρ τους διαφορά μεγαλύτερη των 20 πόντων. Το μικρό rotation (8 παίκτες) λόγω των πολλών απουσιών (Πρίντεζης, Αγραβάνης, Χάκετ) έφερε κούραση, η Φενέρμπαχτσε με την ποιότητα του ρόστερ της αντέδρασε και μείωσε σε 65-61, αλλά εκεί ανέλαβαν δράση οι Σπανούλης και Λοτζέσκι χαρίζοντας τη νίκη στους γηπεδούχους. Σπουδαία άμυνα για 30 λεπτά από τον Ολυμπιακό, η οποία εγκλώβισε τους φιλοξενούμενους.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση παίζοντας εντυπωσιακό μπάσκετ και με τους Βασίλη Σπανούλη και Κεμ Μπιρτς να συνεργάζονται άψογα στην επίθεση, προηγήθηκε με 11-6 ενώ το δεκάλεπτο έληξε με double score αφού οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν με δυσκολία το δρόμο προς το καλάθι.

Θα περίμενε κανείς από τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αντιδράσουν, αλλά με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να μοιράζει τη μία ασίστ μετά την άλλη, τους συμπαίκτες του να έχουν 7/14 τρίποντα και τους Γιανγκ και Μπιρτς να παίζουν περίφημα σε άμυνα κι επίθεση, η διαφορά έφτασε και τους 21 πόντους (40-19).

Με 2/2 τρίποντα (Παπαπέτρου και Μάνζαρης) ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο για τους «ερυθρόλευκους» με τη διαφορά να πηγαίνει στο +23 (46-23, 22’). Στη συνέχεια ακολούθησε ένα «νεκρό» διάστημα στην επίθεση με κακές επιλογές, ωστόσο η άμυνα ήταν πάντα εκεί… το ίδιο κι η διαφορά (54-31, 29’).

Ο Κώστας Σλούκας ανέβασε την απόδοσή του και πρόσφερε κάποια καλάθια στην ομάδα, αλλά από την άλλη ο Πάτρικ Γιανγκ αναγεννήθηκε κάνοντας σπουδαία πράγματα και στις δύο άκρες του παρκέ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τη χαλάρωση και την κούραση των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου και με σουτ του Ντατόμε μείωσε σε 60-49 (34’). Οι Πειραιώτες βρήκαν την ψυχραιμία και συγκεκριμένα ο Ματ Λοτζέσκι ο οποίος με πέντε σερί πόντους πρόσφερε… ανάσα στην ομάδα του. Ο Ιταλός φόργουορντ όμως είχε βρει ρυθμό, ο Ντίξον ακολούθησε και με δικό του τρίποντο έγινε το 65-61 (2:03 για τη λήξη).

Βασίλης Σπανούλης και Ματ Λοτζέσκι νίκησαν την τουρκική άμυνα και την ίδια τους την κούραση και τελικά ο Ολυμπιακός πανηγύρισε σπουδαία νίκη με 71-62.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Ολυμπιακός για 30’ είχε φροντίσει να «χτίσει» μία σημαντική διαφορά η οποία αποδείχτηκε θησαυρός όταν αντέδρασαν οι Τούρκοι.

Οι Πειραιώτες είχαν 10/26 τρίποντα (38%-27%), είχε 4 περισσότερα ριμπάουντ (40-36) και 3 ασίστ (15-12).

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κεμ Μπιρτς ήταν συγκλονιστικός έχοντας 10 πόντους (5/8δ., 0/1β.), 13 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα κι ένα κόψιμο.

Πάρα πολύ καλός και ο Πάτρικ Γιανγκ (15:27) με τρομερή άμυνα, 6 πόντους, 7 ριμπάουντ, ένα κλέψιμο, ένα λάθος κι ένα κόψιμο.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Έκπε Γιούντο τελείωσε με 3 πόντους (1/5δ., 1/2β.), 5 ριμπάουντ και 3 κοψίματα σε 19:28.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Με τη Φενέρ να έχει μειώσει σε 65-61, ο Ντίξον αστόχησε σε τρίποντο, ο Σπανούλης νίκησε όποιον βρήκε μπροστά του (67-61) και στη συνέχεια ακολούθησε 1/2 βολές του Αμερικανού γκαρντ των φιλοξενούμενων. Οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν άψογα τα τελευταία δευτερόλεπτα και πήραν τη νίκη.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Ματ Λοτζέσκι ολοκλήρωσε το ματς με 14 πόντους (4/6δ., 2/4τρ.) και 3 ριμπάουντ ενώ ο Βασίλης Σπανούλης είχε 7 πόντους, 7 ασίστ και 5 λάθη, βάζοντας κρίσιμα καλάθια.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Βασίλης Σπανούλης πέταξε τη μπάλα στον αέρα και ο Κεμ Μπιρτς με το ένα χέρι την κάρφωσε δυνατά στο καλάθι της Φενέρμπαχτσε στο τέλος της πρώτης περιόδου.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός την απόδοση του τελευταίου δεκαλέπτου η οποία είχε λογική, αλλά θα πρέπει να την αποφύγει στο μέλλον.

Η Φενέρ τα 6/22 τρίποντα και την κακή άμυνα του πρώτου ημιχρόνου.

Τα δεκάλεπτα: 18-9, 40-21, 58-40, 71-62.

Πηγή: gazzetta.gr

About Kostas Athanasoulis