Η ήττα από τη Βιλερμπάν στο ΣΕΦ ήταν μια πολύ γερή σφαλιάρα για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να εδραιωθεί στην πρώτη οκτάδα της Euroleague και να δει με άλλο μάτι τη συνέχεια.

Έτσι, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν έχει πολλά περιθώρια για άλλες απώλειες και η «διαβολοβδομάδα» που ξεκινά θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πορεία του προς τα πλέι-οφ.

Όλα ξεκινούν σήμερα Τρίτη (19/1, 21:45) στη Γαλλία, ξανά απέναντι στη Βιλερμπάν, για τη 10η, εξ αναβολής, αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι Ερυθρόλευκοι δε θα έχουν σε καμία περίπτωση εύκολο έργο κόντρα σε μια ταλαντούχα ομάδα, όμως με γνώμονα τα λάθη του πρώτου ματς θα κοιτάξουν να πάρουν τη νίκη.

Το θετικό αποτέλεσμα πρακτικά σημαίνει πως οι Πειραιώτες θα ανέβουν στο 11-9 και θα βρεθούν από τη 10η θέση, όπου είναι τώρα, στην 7η.

Σε ισοβαθμία τεσσάρων ομάδων (Εφές, Ζαλγκίρις, Βαλένθια, Ολυμπιακός) με το ίδιο ρεκόρ.

Έχοντας λοιπόν ως δεδομένο τη νίκη στη Λυών, ο Ολυμπιακός θα ταξιδέψει στο καθόλου φιλόξενο για εκείνον Κάουνας, όπου θα αντιμετωπίσει τον κακό του δαίμονα, τη Ζαλγκίρις, την Παρασκευή (22/1, 20:00).

Καταλαβαίνουμε αμέσως λοιπόν πόσο κρίσιμο είναι το εν λόγω ματς, αφού αν οι Ερυθρόλευκοι φύγουν με το διπλό από τη «Ζαλγκίριο Αρένα» τότε θα βάλουν από κάτω τούς Λιθουανούς.

Φυσικά και το σύνολο του Μάρτιν Σίλερ θα ξεκινήσει από την ίδια «αφετηρία» τον αγώνα, θέλοντας να κάνει ακριβώς το ίδιο στους Πειραιώτες.

Παράλληλα, την ίδια αγωνιστική η Βαλένθια παίζει στη Γαλλία με τη Βιλερμπάν και η Εφές στη Ρωσία με τη Ζενίτ, στα παιχνίδια που θα δείξουν πολλά ενόψει της συνέχειας.

Ο Ολυμπιακός έχει ακόμα να δώσει 13 αγώνες (χωρίς Βιλερμπάν και Ζαλγκίρις) για την Euroleague, με τα πράγματα να είναι ρευστά και όλα να κρίνονται στα επόμενα ματς για το μέλλον του.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα όμως έχει μάθει να μην τα παρατάει και θα παλέψει μέχρι τέλους στα παρκέ, για να μπορέσει να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο