Home / Ειδήσεις / Ολυμπιακός: Ο δεύτερος τελικός του Σεπτέμβρη

Ολυμπιακός: Ο δεύτερος τελικός του Σεπτέμβρη

Στη μάχη των προκριματικών του Champions League ρίχνεται απόψε (22:00) ο Ολυμπιακός, με τους Πειραιώτες να αντιμετωπίζουν στο Καραϊσκάκη την Ομόνοια, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων, για τα πλέι οφ της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους την πρόκληση της συμμετοχής στους ομίλους του Champions League για δεύτερη σερί χρονιά. Ο πρώτος μεγάλος στόχος των πρωταθλητών Ελλάδας για τη φετινή σεζόν.

Μια μεγάλη πρόκληση, με τον Πέδρο Μαρτίνς να τονίζει ότι άπαντες έχουν δουλέψει σκληρά αυτό το διάστημα και είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα για να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό εκεί που του αξίζει. Στα αστέρια του Champions League. Μετά τον τελικό του Κυπέλλου στον Βόλο, ο Ολυμπιακός έχει έναν ακόμα τελικό μπροστά του. Τον δεύτερο μέσα στον Σεπτέμβρη.

Το έργο των Πειραιωτών όμως δεν θα είναι εύκολο. Απέναντί τους έχουν μια ομάδα, που μπορεί να μην «τρομάζει» όταν ακούς το όνομά της, ωστόσο, είναι για μια καλοδουλεμένη μηχανή, που μπορεί να κάνει ζημιές.

Ένα εξαιρετικό σύνολο, που έχει δημιουργήσει ο Χένινγκ Μπεργκ Ο 51χρονος τεχνικός, που με την αύρα του άλλοτε κατόχου του θεσμού (το κατέκτησε ως ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999) έχει ήδη οδηγήσει την Ομόνοια εκεί που δεν θα περίμενε κανείς.

Στα playoffs του θεσμού, έχοντας τρεις προκρίσεις. Δύο στην παράταση, μια στα πέναλτι. Και μάλιστα απέναντι σε αντιπάλους όπως η Λέγκια Βαρσοβίας και ο Ερυθρός Αστέρας. Σκληρό καρύδι. Δεδομένα…

Ο Ολυμπιακός βεβαίως είναι εξαιρετικά έμπειρος σε κάθε διαδικασία που παραπέμπει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εσχάτως και στα προκριματικά του. Τα κατάφερε περίφημα και τη σεζόν 2017-18 (Παρτιζάν, Ριέκα) και πέρσι όντας η πρώτη ελληνική ομάδα που έφτασε στους ομίλους από το δύσβατο μονοπάτι «μη πρωταθλητών» (Πλζεν, Μπασακσεχίρ, Κράσνονταρ). Ενδιάμεσα έφτασε και στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (Λουκέρνη, Μπέρνλι).

Την τελευταία τριετία οι Ερυθρόλευκοι σε προκριματικούς ευρωπαϊκών κυπέλλων μετρούν 11 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 14 αναμετρήσεις. Ξέρουν τον τρόπο. Τον δρόμο. Την μέθοδο. Και φυσικά γνωρίζουν ότι απόψε θα πρέπει να… αποτρέψουν την Ομόνοια να κάνει όνειρα εν όψει της ρεβάνς στη Λευκωσία (29.9).

Τα πλάνα του Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός ετοιμάζεται να ξεκινήσει την αποψινή αναμέτρηση με τη φόρα του δευτέρου ημιχρόνου της Παρασκευής. Με τη συνταγή που μετατράπηκε σε περίπατο το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης; Διάταξη 4-2-3-1.

Με Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα και Χολέμπας στην ευθεία της άμυνας. Μπουχαλάκη και Καμαρά στη μεσαία γραμμή. Βαλμπουενά, Φορτούνη, Μασούρα στην τριάδα των μεσο-επιθετικών. Και τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην κορυφή της επίθεσης.

Ανοιχτή είναι μόνο η θέση του τερματοφύλακα. Με τον Ζοσέ Σα να είναι αρκετά καλά και τον Πέδρο Μαρτίνς να παραδέχεται πως είναι «μεγάλος ο πονοκέφαλος που μας δημιουργεί ο Τζολάκης γιατί είναι πολύ καλός». Λογικά ο Σα θα πάρει τη θέση του μπροστά από την εστία.

Φορτούνης is… back

Ο σχηματισμός είναι πλασμένος γύρω από το ταλέντο του Κώστα Φορτούνη. Του αρχηγού που επιστρέφει στην εντεκάδα του Ολυμπιακού για ευρωπαϊκό ματς έπειτα από μια… αιωνιότητα: Από τις 21 Φεβρουαρίου 2019 και το ματς στο Κίεβο με τη Ντιναμό.

Πηγή

About ingr