Home / Ειδήσεις / Ολονύχτιο θρίλερ στην Πάτρα : Εντολή εκκένωσης σπιτιών στα Συχαινά – Μεγάλη μάχη με τις φλόγες (Εικόνες)]

Ολονύχτιο θρίλερ στην Πάτρα : Εντολή εκκένωσης σπιτιών στα Συχαινά – Μεγάλη μάχη με τις φλόγες (Εικόνες)]

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα στην Πάτρα καθώς πριν λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης σπιτιών στα Συχαινά εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από το βράδυ της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή.

Εντολή εκκένωσης

Κατόπιν εισηγήσεως της Πυροσβεστικής στο Συντονιστικό Οργανο που εποπτεύει της επιχείρησης κατάσβεσης, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους να δοθεί εντολή εκκένωσης των πρώτων σπιτιών του χωριού.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται ακόμη μακριά από τον οικισμό αλλά κρίθηκε αναγκαίο να ληφθούν προληπτικά μέτρα «για να μην είναι αργά» στην περίπτωση που οι φλόγες κινηθούν προς το χωριό.

Η πυρκαγιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση της ευρύτερης περιοχής Συχαινών – Βούντενης, στην Πάτρα, πάνω από την Περιμετρική και κοντά στο ύψος του τούνελ.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής κατέφθασε στο σημείο και ρίχτηκε στη μάχη της κατάσβεσης.

Αυτήν τη στιγμή, επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 30 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ενώ τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν υδροφόρες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ισχυροί άνεμοι

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί ανατολικοί άνεμοι 3-6 μποφόρ κατά ριπάς, οι οποίοι αναμένεται να ενισχυθούν σε 4-6 μποφόρ και σ’ αυτήν τη περίπτωση εκτιμάται ότι υπάρχει ενδεχόμενο το πύρινο μέτωπο να κινηθεί προς τους Αμπελόκηπους.

Νωρίτερα, πολλά από τα πυροσβεστικά οχήματα είχαν παραταχθεί επί της Περιμετρικής με τις φλόγες να βρίσκονται ακριβώς κάτω από την κοιλαδογέφυρα της οδού, η οποία είναι κλειστή. Οι ισχυροί άνεμοι δυσκόλευαν το έργο των πυροσβεστών κι έτσι οι φλόγες πέρασαν την Περιμετρική και κινήθηκαν με κατεύθυνση προς Ρίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πυροσβεστική, η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια, τα οποία προς το παρόν δεν απειλούνται.

Μιλώντας στο MEGA, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης είπε πως το «μέτωπο κατευθύνεται προς κατοικημένες περιοχές. Είμαστε ακόμη μακριά από κατοικημένη περιοχή. Εχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι. Υπάρχει κίνδυνος. Δίνει μάχη η πυροσβεστική».

Ωστόσο, εξήγησε πως «δεν συντρέχει λόγος για εκκενώσεις ακόμα».

Ζωντανές εικόνες από την πυρκαγιά στα Συχαινά

Συγκλονιστικές εικόνες από την πυρκαγιά, που ξέσπασε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή των Συχαινών-Βούντενης της Πάτρας. Ο δημοσιογράφος του thebest.gr Γιάννης Πομώνης είναι εκεί και μεταδίδει live.

Δημοσιεύτηκε από The Best Portal στις Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων πολιτών ενώ κοντά στο σχολείο (59ο) έχουν συγκεντρωθεί πολλά οχήματα και η Αστυνομία προσπαθεί τώρα να ανοίξει διόδους για να μπορούν να κυκλοφορήσουν τα Πυροσβεστικά.

Πηγή

About ingr