Home / Διεθνή / Οι Eagles of Death Metal γύρισαν και τελείωσαν τη συναυλία του Bataclan

Οι Eagles of Death Metal γύρισαν και τελείωσαν τη συναυλία του Bataclan

Τρεις μήνες μετά τις επιθέσεις

Παρίσι

Η συναυλία των Eagles of Death Metal τη νύχτα της 13ης Νοεμβρίου στο Bataclan του Παρισιού διακόπηκε από τις σφαίρες των χειρότερων τρομοκρατικών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα, που έκτοτε έχουν καθορίσει ολόκληρη τη χώρα και έχουν φέρει το φόβο των επιθέσεων σε όλη την ήπειρο. Τρεις μήνες μετά, το συγκρότημα επέστρεψε και ολοκλήρωσε τη συναυλία για να στείλει το ισχυρό μήνυμα: «Ο τρόπος ζωής μας πολεμά τις σφαίρες σας».

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας το βράδυ της Τρίτης, τo αμερικανικό συγκρότημα διέκοψε την ερμηνεία του στη μέση ενός τραγουδιού και ζήτησε από το κοινό: «Για μια στιγμή ας θυμηθούμε».

Εμφανώς συγκινημένος, ο αρχηγός του συγκροτήματος Τζέσι Χιουζ δεν απηύθυνε κανένα μήνυμα στο κοινό μόλις ανέβηκε στη σκηνή.

Το συγκρότημα άρχισε να παίζει το τραγούδι «I only want you» ωστόσο αιφνιδιαστικά σταμάτησε πριν το ολοκληρώσει. «Για μία στιγμή ας θυμηθούμε, κατόπιν θα συνεχίσουμε και πάλι να παίζουμε» είπε ο Τζος Χομ, συνιδρυτής του συγκροτήματος.

Λιγότερο από ένα λεπτό αργότερα, το συγκρότημα συνέχισε την ερμηνεία του.

Το αμερικανικό γκρουπ επέστρεψε στο Παρίσι, τρεις μήνες μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών την 13η Νοεμβρίου που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 130 άνθρωποι, οι 90 εκ των οποίων στη συναυλία στο πολυχώρο Bataclan.

Το Bataclan παραμένει κλειστό έκτοτε, η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Olympia με την παρουσία επιζώντων των επιθέσεων και συγγενών των θυμάτων, τους οποίους προσκάλεσε η παραγωγή, όπως επίσης και θαυμαστών του συγκροτήματος.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

About Vassilis Batzis