Home / Ειδήσεις / Οι σχέσεις με Ιράν και Ρωσία στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Οι σχέσεις με Ιράν και Ρωσία στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Επαφές και για το προσφυγικό

Βρυξέλλες
Το Ιράν, η Ρωσία και η Λιβύη βρέθηκαν στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του Συμβουλίου των ΥΠΕΞ της ΕΕ.

«Επιμείναμε για την ανάγκη διεξαγωγής ενός εκτεταμένου διαλόγου με τη Ρωσία, τα αποτελέσματα του οποίου θα είναι δεσμευτικά. Παρά τις όποιες αντιρρήσεις και προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την πολιτική της, δεν μπορούμε να πάψουμε να προσπαθούμε να είμαστε σε συζήτηση και σε συνεργασία μαζί της.

» Το ίδιο είπαμε και για το Ιράν, ότι δηλαδή το Ιράν είναι ένα κράτος το οποίο προσβλέπει στην ανάπτυξη των σχέσεών του με τη Δύση και ιδιαίτερα με την ΕΕ. Για αυτό θα πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας, τις οποίες περιέγραψα ως ‘προσέγγιση μέσα από την αλλαγή’, να προσεγγίσουμε δηλαδή το Ιράν για να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας και να αλλάξουμε τις όποιες συνθήκες, πολιτικές και κοινωνικές, υπάρχουν σε αυτές τις χώρες» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Σε ερώτηση για το αν υπήρξαν επαφές στο πλαίσιο της νέας Συνόδου Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας, ο κ. Κοτζιάς είπε: «Είναι φυσιολογικό, όντας εδώ με τους υπουργούς Εξωτερικών της υπόλοιπης ΕΕ να έχουμε μια σειρά συζητήσεων, οι οποίες θα διευκολύνουν και θα προετοιμάσουν τη λήψη, όσο το δυνατόν, καλύτερων αποφάσεων την Πέμπτη και την Παρασκευή.»

Newsroom ΔΟΛ

About Kostas Athanasoulis