Home / Ειδήσεις / Οι επιστήμονες βρήκαν ποιο είναι το τραγούδι που μας φτιάχνει τη διάθεση

Οι επιστήμονες βρήκαν ποιο είναι το τραγούδι που μας φτιάχνει τη διάθεση

Οι επιστήμονες μπορεί να βρήκαν ποιο είναι το τραγούδι όλων των εποχών που είναι ικανό να μας φτιάξει τη διάθεση και έρχεται από την δεκαετία του ’70.

Εάν είχατε στο μυαλό σας μία από τις καλύτερες μπάντες που έχουν περάσει από το μουσικό στερέωμα, έχετε μαντέψει σωστά!

Δεν είναι άλλο από το διάσημο «Don’t Stop Me Know» των Queen.

 

Αυτό τουλάχιστον, έδειξαν τα αποτελέσματα από μία νέα έρευνα που έγινε από την βρετανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρονικών, Alba, στην οποία ζητήθηκε από 2.000 Βρετανούς ενήλικες να πουν ποια είναι τα τραγούδια εκείνα που τους κάνουν να νιώθουν υπέροχα, και το τραγούδι των Queen ήταν ένας από τους κοινούς παρονομαστές.

«Η ανάλυσή μου επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνωρίζαμε. Ότι, δηλαδή, τα τραγούδια που έχουν γραφτεί σε γρήγορο τέμπο είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν θετικά συναισθήματα», ανέφερε ο Jolij, βοηθός καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Groningen. «Κυριολεκτικά όλα τα τραγούδια που αναφέρθηκε ότι προκαλούν θετική διάθεση έχουν γραφτεί σε ματζόρε (εκτός από ελάχιστα) και όλα ήταν πιο γρήγορα από το μέσο ποπ τραγούδι», συμπλήρωσε.

Άλλα τραγούδια που αναφέρθηκαν ήταν το «Dancing Queen», των ABBA, το «Good Vibrations» των Beach Boys και το «Uptown Girl» του Billy Joel.

Παρ’ ολ’ αυτά, όπως τονίζει και ο Jolij, για να κριθεί εάν ένα τραγούδι μας φτιάχνει τη διάθεση ή όχι, σημασία έχει οι θετικές συνδέσεις που έχουμε κάνει με αυτό το τραγούδι και κατά συνέπεια και τα συναισθήματα που μας προκαλεί.

 

Πηγή: huffingtonpost.gr

About Panos Dreamer