Home / Ειδήσεις / ΟΕΝΓΕ: Και νοσοκομειακοί γιατροί στην απεργία της 15ης Οκτωβρίου

ΟΕΝΓΕ: Και νοσοκομειακοί γιατροί στην απεργία της 15ης Οκτωβρίου

Την συμμετοχή της στην απεργιακή κινητοποίησης της 15ης Οκτωβρίου ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών γιατρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ:

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους υπόλοιπους συναδέλφους μας στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους δασκάλους, τους καθηγητές, τους εργαζόμενους στην τοπική και περιφερειακή διοίκηση, στα υπουργεία, στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για την προστασίας της υγείας και της ζωής μας, για τα δικαιώματα μας. 

Η φωνή κάτω από τις μάσκες μετατρέπεται κάθε μέρα που περνάει σε κραυγή. Κραυγή αγωνίας, αγανάκτησης και οργής!
Αγανάκτηση και οργή:

o    Για τα παραμύθια της κυβέρνησης για τη «θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας», για 
«τις χιλιάδες προσλήψεις», για «τις 1000  κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν».
o    Γιατί η «αύξηση» απλών κλινών και κρεβατιών ΜΕΘ»  στο δημόσιο σύστημα υγείας  για τις ανάγκες της πανδημίας, προέρχεται από την «αφαίρεση» κλινών και κρεβατιών ΜΕΘ μαζί με το προσωπικό τους, που προορίζονται για την αντιμετώπιση άλλων ασθενειών. Τρανταχτό παράδειγμα για να λειτουργήσουν όπως όπως τις νέες κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» μετακινούν γιατρούς  από ήδη τραγικά υποστελεχωμένα, κρίσιμα τμήματα και κλινικές, με αποτέλεσμα να  αποδυναμώνονται  μέχρι πλήρους διάλυσης. 
o    Γιατί αντί για επίταξη του ιδιωτικού τομέα, με την νέα υπουργική απόφαση οι κλινικάρχες θα τσεπώσουν 30 εκ. ευρώ επιπλέον, θα μπορούν να ανοίγουν κλίνες ΜΕΘ χωρίς κανείς να τους ελέγχει αν πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές, θα έχουν το δικαίωμα να δέχονται ασθενείς για νοσηλεία στις ΜΕΘ μόνο αν τους συμφέρει.
o    Γιατί η κυβέρνηση αντί να μονιμοποιήσει τους συναδέλφους επικουρικούς παρατείνει την ομηρία τους για ακόμα ένα χρόνο.
Αγανάκτηση και οργή:
o    Γιατί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας έχει το θράσος να δηλώνει ότι το  δημόσιο σύστημα υγείας  λειτουργεί στο 100%. Ότι δεν έχει υπερβεί τα όρια του όταν τα είχε ξεπεράσει προ πολλού, πολύ πριν εκδηλωθεί η πανδημία, εξαιτίας της πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης, με διαχρονική ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.
o    Για τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης. Γιατί εφάρμοσε το χουντικό νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων σε βάρος  «των ηρώων  υγειονομικών»,  και απάντησε στα δίκαια αιτήματα τους με χημικά, γκλομπ και βρισιές. Για την επίθεση με χημικά και το ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε σε βάρος μαθητών που διεκδικούν το δικαίωμα τους στη μόρφωση και την υγεία.
o    Γιατί είναι προκλητική η προσπάθεια της κυβέρνησης να φορτώσει τα σπασμένα για μια ακόμη φορά στις πλάτες μας, να μας μετατρέψει σε αποδιοπομπαίους τράγους για να απεμπολήσει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για την πορεία της επιδημίας. Έχει τεράστιες ευθύνες γιατί τζογάρισε την υγεία και τη ζωή μας για τα κέρδη των τουριστικών ομίλων. Έχει ευθύνες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο, για το συνωστισμό στα σχολεία, στους εργασιακούς χώρους,  στα Μέσα

Μαζικής Μεταφοράς.

Μετατρέπουμε την ανησυχία, την αγανάκτηση και την οργή σε οργανωμένο αγώνα, συλλογική διεκδίκηση και δράση. Η μεγαλειώδης διαδήλωση, το αγωνιστικό ξέσπασμα χιλιάδων εργαζομένων και νεολαίας που απαιτούσε την καταδίκη της φασιστικής, ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής είναι απόδειξη της δύναμης που έχουμε οι εργαζόμενοι να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Το γνωρίζουν καλά. Για αυτό παίρνουν μέτρα για να θωρακιστεί το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετούν. Για αυτό μετά τον απεργοκτόνο νόμο Αχτσιόγλου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τον κατάπτυστο νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων της κυβέρνησης της Ν.Δ., ετοιμάζουν νέο χτύπημα στη συνδικαλιστική οργάνωση και δράση. Για αυτό και αντιμετωπίζουν τα σωματεία και τις ομοσπονδίες σαν ύποπτους για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και σαν «τρομοκράτες», για αυτό στοχεύουν στο πλήρες φακέλωμα των μελών των συνδικαλιστικών οργανώσεων. 

Στις 15 Οκτώβρη απεργούμε. Δίνουμε απάντηση στα σχέδια τους σε βάρος μας!

Απαιτούμε:

    Κατεπείγουσες μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για την ανάπτυξη και στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας. Μονιμοποίηση τώρα όλων των επικουρικών, όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
    Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.
    Επίταξη, χωρίς αποζημίωση του ιδιωτικού τομέα υγείας και ένταξη του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
    Μαζικά επαναλαμβανόμενα test στους εργαζόμενους στις δομές υγείας, στους εργασιακούς χώρους, σε κλειστές δομές, κλπ. Διενέργεια test απολύτως δωρεάν σύμφωνα με επιστημονικά κριτήρια.
    Άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, επαναφορά των αποδοχών μας στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές και καταβολή των αναδρομικών διαφορών. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
    Ούτε μισή ώρα εφημερίας παραπάνω από ότι προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Έγκαιρη, πλήρης αποπληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων (πρόσθετων και τακτικών), εφημεριών. Αύξηση της εξευτελιστικής ωριαίας αποζημίωσης των εφημεριών. Αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών.
    Ανθρώπινα ωράρια. 5ημερο-6ωρο-30ωρο -1 εφημερία την εβδομάδα.
    Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
    Θέσπιση πλαισίου κινήτρων (οικονομικών – διοικητικών – επιστημονικών)  για τη στελέχωση των δομών υγείας  σε  άγονες – νησιωτικές περιοχές.

 

Πηγή: skai.gr

Πηγή

About skaigr