Home / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Ν. Χαρδαλιάς: Μεγάλο στοίχημα το ζήτημα της ηλεκτροδότησης

Ν. Χαρδαλιάς: Μεγάλο στοίχημα το ζήτημα της ηλεκτροδότησης

«Μεγάλο στοίχημα είναι το ζήτημα της ηλεκτροδότησης» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετά τη νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το βράδυ η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών θα έχει αντιμετωπιστεί.
«Απόλυτη προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης που έχει υποστεί συντριπτικές ζημιές μιας και εκατοντάδες δέντρα έχουν πέσει συμπαρασύροντας τα δίκτυα. Ειδικά στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι της Αττικής οι ζημιές είναι εκτεταμένες. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι μέχρι αργά το βράδυ η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών θα έχει αποκατασταθεί ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα» είπε.

Όπως τόνισε «γίνεται τεράστια προσπάθεια από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ» για την αντιμετώπιση των βλαβών. Από χθες – όπως είπε – έχει δοθεί εντολή και στην Πολιτική Προστασία να συνδράμει με συνεργεία της ΕΜΑΚ και του στρατού «που έχουν πέσει κι αυτά στη μάχη».
Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως «έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία από τις σφοδρότερες κακοκαιρίες και χιονοπτώσεις της τελευταίας 20ετίας». «Ήδη το φαινόμενο είναι σε ύφεση. Αυτή τη στιγμή ο αγώνας δίνεται στην περιοχή της Κρήτης. Από τις 4.00 το πρωί έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό» συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά την υδροδότηση ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ «αποκαταστάθηκαν όλες οι μονάδες επεργασίας νερού και έως τις 3 το πρωί είχαμε οριστικοποιήσει τα ζητηματα που είχαν προκύψει».
Αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε, υπάρχουν μικρά προβλήματα σε Βάρη, Κουκάκι, Γαλάτσι, Ελευσίνα, Ηράκλειο τα οποία θα αντιμετωπιστούν μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
moneyreview.gr

Πηγή

About moneyreview