Home / Ειδήσεις / Ν. Παππάς: Πρέπει να σηκώσουμε τα χέρια και να ξεκινήσουμε τη δουλειά

Ν. Παππάς: Πρέπει να σηκώσουμε τα χέρια και να ξεκινήσουμε τη δουλειά

Στην ανάγκη να σχηματιστεί άμεσα κυβέρνηση και να ξεκινήσει δουλειά, αναφέρθηκε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real. «Δεν έχουμε χρόνο για καθυστερήσεις και μισόλογα. Πρέπει η κυβέρνηση να σχηματιστεί αμέσως, πρέπει να σηκώσουμε τα χέρια και να ξεκινήσουμε τη δουλειά» είπε χαρακτηριστικά.

Στο ερώτημα αν οι 155 βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας είναι αρκετοί για τη δύσκολη ατζέντα που έχει μπροστά της η νέα κυβέρνηση ή πρέπει να συζητηθεί το ενδεχόμενο πρόσθετων συμμαχιών με άλλα κόμματα ή βουλευτές, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα απάντησε:

«Η προσδοκία και η δυνατότητα ευρύτερων συμμαχιών δεν πρέπει να εγκαταλείπεται. Αφού διασφαλίζουμε, βεβαίως τη σταθερότητα, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι υπάρχει η τυπική κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η άλλη δυνατότητα πρέπει πάντα, κατά τη γνώμη μου, να εξαντλείται».

«Η λαϊκή εντολή είναι σαφής» είπε ο πρώην υπουργός Επικρατείας, και προσέθεσε: «Είναι οι πρώτες εκλογές οι οποίες έχουν πάρα πολύ ξεκάθαρο στους πολίτες και τον κόσμο το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί. Δεν είναι όπως οι προηγούμενες, όπου υπήρχε το ερώτημα της διαπραγμάτευσης και η κατάληξη της διαπραγμάτευσης ήταν άγνωστη. Συνεπώς, υπάρχει μια συμφωνία, η οποία θα τηρηθεί. Μέσα σε αυτή τη συμφωνία, υπάρχουν θέματα ανοιχτά, θέματα τα οποία, κατά τη γνώμη μου, ο τρόπος που θα τα διαχειριστεί η κυβέρνηση θα κρίνει και το αν αυτή συμφωνία θα καταστεί βιώσιμη».

About Panos Dreamer