Home / Ειδήσεις / Ν.Δένδιας: Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να επιτρέψουν σε ρεβιζιονιστικές δυνάμεις να αλλάξουν τη διεθνή τάξη

Ν.Δένδιας: Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να επιτρέψουν σε ρεβιζιονιστικές δυνάμεις να αλλάξουν τη διεθνή τάξη

Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν.

Για την κατάσταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να είναι πιο παρούσες στην περιοχή, ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως ανέφερε σε δήλωσή του. Για παράδειγμα, τόνισε ο Ν. Δένδιας, το σχήμα συνεργασίας 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ +ΗΠΑ) έχει τεράστια σημασία για την Ελλάδα και επισήμανε πως θα ήθελε να συζητήσουν για την ενίσχυσή του.Επίσης, όπως δήλωσε ο Ν. Δένδιας, συζήτησαν για τις προκλήσεις στη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες και υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να καταλάβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν πρέπει να αφεθεί κανένα έδαφος στις ρεβιζιονιστικές δυνάμεις να προσπαθήσουν να αλλάξουν αυτή τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες.I would say that it is important for us that the United States understand that no room should be allowed for revisionist powers to try to change this rules-based international order.
— Nikos Dendias (@NikosDendias) May 17, 2022«Είχαμε μια γόνιμη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Aντ.Μπλίνκεν, στην οποία αναδείχθηκε η σημασία των στρατηγικών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ. Εποικοδομητική συζήτηση για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και τις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Κυπριακό και Δ. Βαλκάνια» έγραψε στο twitter ο Ν.Δένδιας.Είχαμε μια γόνιμη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ A.Blinken, στην οποία αναδείχθηκε η σημασία των στρατηγικών σχέσεων ????&????. Εποικοδομητική συζήτηση για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή & τις εξελίξεις σε Αν. Μεσόγειο, Κυπριακό & Δ. Βαλκάνια. pic.twitter.com/8bVQurXoOa
— Nikos Dendias (@NikosDendias) May 17, 2022Σημειώνεται πως ξεκινώντας τη δήλωσή του, ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας ιστορική, ενώ παράλληλα είπε πως ήταν εντυπωσιακή η χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο.

Πηγή

About realgr