Home / Ειδήσεις / Ν. Βούτσης: Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου

Ν. Βούτσης: Δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου

«Δεν θα πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ» ξεκαθάρισε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

«Οι δόσεις του Ιουνίου για το ΔΝΤ, αρχής γενομένης από τις 5 μέχρι τις 19 Ιουνίου, είναι 1,6 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν θα δοθούν και δεν υπάρχουν για να δοθούν. Αυτό είναι γνωστό και συζητάμε στη βάση της συγκρατημένης αισιοδοξίας ότι θα υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε πάντως ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει στη στρατηγική της ασφυξίας που έχουν οι δανειστές, αλλά τόνισε και πως δεν είναι στα σχέδιά της ένα πιστωτικό γεγονός, εκφράζοντας την εκτίμησή του ότι τα πράγματα είναι ώριμα για μια συμφωνία λογικής.

Ο υπουργός τόνισε πως η συμφωνία δεν θα πρέπει να έχει δεύτερα προαπαιτούμενα αλλά να περιλαμβάνει μικρά πλεονάσματα και αναπτυξιακό πακέτο, ενώ δεν απέκλεισε παράταση των συνομιλιών μέχρι το τέλος Ιουνίου ή τις αρχές Ιουλίου.

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε πως η οποιαδήποτε συμφωνία θα πάει προς έγκριση στη Βουλή, ενώ δεν απέκλεισε το δημοψήφισμα λέγοντας πως ο λαός θα πρέπει να αποφασίζει έμμεσα ή άμεσα.

πηγή απε μπε

About m bonsu