Home / Ειδήσεις / Ντροπιαστική επτάρα για τη Λίβερπουλ (7-2)

Ντροπιαστική επτάρα για τη Λίβερπουλ (7-2)

Ασύλληπτο, απερίγραπτο, ανεπανάληπτο.

Η Άστον Βίλα διέσυρε με 7-2 τη Λίβερπουλ για την 4η αγωνιστική της Premier League, με τους «χωριάτες» να κάνουν… σκόνη τους πρωταθλητές Αγγλίας, πραγματοποιώντας μια απίθανη εμφάνιση.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γουότκινς που πέτυχε χατ-τρικ για τους «χωριάτες», δύο ο Γκρίλις κι από ένα οι ΜακΓκίν και Μπάρκλεϊ.

Τελευταία φορά που η Λίβερπουλ δέχτηκε επτά γκολ στο πρωτάθλημα ήταν τον Απρίλιο του 1963 από την Τότεναμ εκτός έδρας (2-7).

Το ματς

Οι «χωριάτες ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς στο παιχνίδι χάρη σε ένα τραγικό λάθος του Άντριαν.

Ο Ρόμπερτσον γύρισε την μπάλα στον Ισπανό τερματοφύλακα, αυτός έκανε λάθος πάσα, δίνοντας την ευκαιρία στον Γκρίλις να στρώσει στον Γουότκινς, ο οποίος από κοντά άνοιξε το σκορ μόλις στο 6ο λεπτό (1-0).

Οι «κόκκινοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και έχασαν δύο ευκαιρίες με τον Φιρμίνο (15′, 21′), αλλά ο Μαρτίνες με καίριες αποκρούσεις κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Κι αφού δεν κατάφερε να ισοφαρίσει η Λίβερπουλ, η Άστον Βίλα διπλασίασε τα τέρματά της. Ο Γουότκινς μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, πέρασε τον Γκόμεζ  και με άπιαστο σουτ έκανε το 2-0.

Οι «χωριάτες» έφτασαν πολύ κοντά και σε τρίτο γκολ, αλλά το πλασέ του Μπάρκλεϊ ήταν αδύναμο και πέρασε άουτ στο 31ο λεπτό.

Η ομάδα του Κλοπ ανέβασε την απόδοσή της και μείωσε στο 33ο λεπτό. Ο Κεϊτά δεν βρήκε το σουτ όπως ήθελε, αλλά στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Σαλάχ, ο οποίος με μονοκόμματο σουτ έκανε το 2-1.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μπάρκλεϊ από τα δεξιά, ο ΜακΓκιν έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει στον Φαν Ντάικ και να καταλήγει στα δίχτυα για το 3-1 στο 35ο λεπτό.

Παρά την συντριπτική τους κατοχή μπάλας (75%-25%), οι «κόκκινοι» είχαν τρανταχτά κενά στην άμυνα, τα οποία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον η Βίλα και σκόραρε για τέταρτη φορά στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Μπάρκλεϊ βρήκε στο πίσω δοκάρι τον Τρεζεγκέ, αυτός γύρισε την μπάλα στην περιοχή και Γουότκινς με κοντινή κεφαλιά έκανε το 4-1 στο 39ο λεπτό, πετυχαίνοντας χατ-τρικ!

Άστον Βίλα: Μαρτίνεθ, Μινγκς, Τάργκετ, Κονσά, Μπάρκλεϊ, Γκρίλις, Τρεζεγκέ (87’ Τραορέ), ΜακΓκίν, Κας (80’ Ελμοχαμαντί), Ντόουγκλας Λουίζ (80’ Νακαμπά), Γουότκινς.

Λίβερπουλ: Αντριάν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Γκόμες (61’ Τζόουνς), Άρνολντ, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (46’ Μιναμίνο), Φαμπίνιο, Φιρμίνο (68’ Μίλνερ), Σαλάχ, Ζότα.

Πηγή

About ingr